Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

FRENCH STYLE

3 tipp, ha úgy szeretnéd dekorálni az otthonod, mint a francia nők

2024. május 25.

2 perc olvasás

ELLE

Dekoráció dekor francia nők francia stílus
3 tipp, ha úgy szeretnéd dekorálni az otthonod, mint a francia nők
© Shutterstock

Van valami a párizsi dekorációkban, ami annyira könnyednek tűnik, mégis olyan nehéz kivitelezni.


Ha szeretnél az otthonodnak egy kis francia hangulatot adni, akkor itt vannak a legzseniálisabb tippek az ott élő nőktől. Most elárulták, ők mire fordítanak különösen nagy hangsúlyt, és hogyan érik el a mesébe illően könnyed összhatást, ami mögött egyébként számtalan részlet és meggondoltság áll. 

Hangsúlyozás

A francia nők ismerik a díszpárnák erejét, és az általa teremteni kívánt hangulat alapján választják ki őket. Nagy gonddal döntenek arról, hogy milyen legyen a párnahuzat anyaga és színe, mindig azt szem előtt tartva, pontosan mi a párna célja - mert hogy a franciák lakásában mindennek van célja, semmi nincs csak úgy odarakva. Ezt általában évszakonként változtatják, mégis figyelnek arra, hogy a bútoroktól ne térjen el a választott szín.

Befektetés

A párizsiak nem hisznek abban, hogy mindent méregdrágán kell megvásárolni. Sokkal inkább az időtálló darabokra költenek pénzt, mint például a munkalap a konyhában. A kiegészítőket sokszor fillérekből oldják meg, ám a legnagyobb, leghangsúlyosabb részletekre nem sajnálják a pénzt. Szerintük inkább a kanapénak, a székeknek kell strapabíró és mutatós daraboknak lenniük, egy asztali lámpa vagy egy váza minél olcsóbb, annál jobb - csak nézzen ki jól, és passzoljon az enteriőrbe. Ezeket ugyanis szeretik is gyakran váltogatni, akárcsak a díszpárnákat, az évszakra és a hangulatukra szabni. 

Színválasztás

Ha egy kisebb teret nagyobbnak szeretnél érzékeltetni, akkor a legjobb módszer egy színséma használata. A franciák általában kiválasztanak egy színt, amely uralkodó a lakásban, és ahhoz próbálják igazítani a dekoráció szinte minden elemét. Általában csillogó tárgyakat szereznek be, hogy még több fényesség uralkodjon a lakásban, ezzel ráerősítve a tág tér optikai hatásra. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves