Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LAKBERENDEZÉS

3 dolog, amit tilos az otthonodban tartanod - blokkolják a pozitív energiát, és szerencsétlenséget okoznak

2024. május 02.

1 perc olvasás

ELLE

lakberendezés energia Feng Shui negatív energia
3 dolog, amit tilos az otthonodban tartanod - blokkolják a pozitív energiát, és szerencsétlenséget okoznak
© Shutterstock

Vannak bizonyos tárgyak a Feng Shui szerint, amelyeket egyik otthonban sem lenne szabad tartani! 


Sokan figyelembe veszik a Feng Shui szabályait, amikor berendezik az otthonaikat. Ez a fajta megközelítés nem csupán a tér szebb elrendezésében segít, de abban is, hogy pozitív energiák áramoljanak az otthonodban. 

Ezeket a tárgyakat ne tartsd az otthonodban

A Feng Shui, a térrendezés ősi kínai módja, hogy optimalizáljuk a pozitív energia áramlását az otthoni környezetben. Ehhez használhatsz különféle dekorációs tárgyakat, illetve a bútorok elrendezésénél is figyelembe veheted az elveket. Fontos, hogy olyan tárgyak vegyenek körbe, amelyek vizuálisan is pozitív energiákat sugároznak. Tehát, ha meglátod őket, jobban érzed magad tőlük. 

Ezzel az elvvel elősegíted, hogy egy szép, pozitív energiákkal teli otthont hozz létre. Az ilyen környezetben sokkal könnyebben megy a pihenés és a kikapcsolódás. Akadnak kifejezetten pozitív energiákat közvetítő tárgyak, de olyanok is, amelyek negatív hangulatot visznek a térbe. 

A szakértők szerint szinte mindig negatív energiát sugároznak a szárazvirágok, a kitömött állatok és a plüssállatok. Utóbbi a gyerekszobába tökéletes, de az otthon többi részét nem ajánlott ezekkel dekorálni.

Így szabadulj meg a negatív energiáktól 

Az adott tárgyak energiát könnyedén felmérheted. Érdemes alaposan megvizsgálnod, mit érzel, ha alaposabban megnézed. Minden kép, tárgy esetén érdemes felmérni, mit érzel azzal az adott dologgal kapcsolatban. Ha negatív energiákat érzékelsz, ajánlott tőle megszabadulni. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves