Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TREND

Te is odavagy a farmház stílusért? Íme 10 dekor tipp, hogy egyszerűen meghonosítsd otthon

2023. április 17.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

lakberendezés terrakotta farmház stílus dekor tippek tányérok a falon kockás anyag
Te is odavagy a farmház stílusért? Íme 10 dekor tipp, hogy egyszerűen meghonosítsd otthon
© Shutterstock

Az egyik legnépszerűbb lakberendezési irányzat, a farmház stílus, könnyen hozzád is beköltözhet.


Még ha nem is vagy abban a szerencsés helyzetben, hogy egy patinás vidéki házban élj, a farmház stílus bizonyos elemei bármilyen otthonba melegséget és rusztikus stílust visznek. Válogass a dekorötletekből, hogy megvalósítsd a te saját “farmházad”!

1. Régi, míves tányérok

A nagymama mázas tányérjainak a legjobb helyük a falon van, ezt korábbi cikkünkben is írtuk, a farmház stílusnak pedig az egyik szinte elengedhetetlen kiegészítője.


2. Természetes színek és anyagok

Ebben a könnyed, de nagyon természetközeli stílusban legjobban a természetes, semleges színek, mint a fehér, bézs vagy rozsda, barna dominálnak, amit a természetes anyagok, mint a fa, kő törnek csak meg. 

3. Antik keretek

A Bridgerton-sorozat óta még jobban imádjuk a szépséges, antik képkereteket, amik a farmház stílusba is tökéletesen illeszkednek.

4. Minta mix

A szőnyegeken, kárpitokon, párnákon érdemes játszani a hasonló tónusú, stílusú mintákkal, amik játékosságot és életet visznek a térbe. 

5. Kék akcentusok

Ha vágysz még egy kis színre a semleges és föld színeken kívül, a kék tökéletes akcent szín lesz a farmház stílusú otthonodban.

6. Mintás padló

Modern alapot adhat a farmház stílusnak a sakk vagy geometrikus mintás padló. Egyszerre elegáns és patinás.

7. Steppelt anyagok

Nem ad egy kiegészítő sem olyan meleg hangulatot, mint egy szépen kivitelezett steppelt pléd. A színek, minták kavalkádja egyszerre fókuszpontja is lehet a hálódnak, nappalidnak.

8. Mezei virágok

A farmház stílushoz közel állnak a mezei virágmotívumok, amik visszafogott színekben tapétán, terítőn vagy díszpárnán is megjelenhetnek.

9. Kockás otthonosság

A kockás textilek reneszánszukat élik! Azonnal melegséget és visszafogott lendületet adnak bármely térnek.

10. Egy kis csavar

Hogy a farmház stílus ne uralja le teljesen a teret, érdemes megtörni egy modern kiegészítővel, merész csillárral, kortárs festménnyel az összhatást.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves