Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TIPPEK

3 falfestési trükk, amitől a kicsi konyha sokkal tágasabbnak tűnik

2024. május 06.

2 perc olvasás

ELLE

beltéri festék konyha festés falfestés konyha trendek konyha berendezés
3 falfestési trükk, amitől a kicsi konyha sokkal tágasabbnak tűnik
© Shutterstock

Mindenki eltérő méretű konyhával rendelkezik, de ezekkel a trükkökkel még a kisebb helyiségből is kihozható a maximum! 


Sokan jóval kisebb konyhával rendelkeznek, mint ahogyan azt szeretnék. A megfelelő méretű konyha fontos, hiszen a tágasabb helyiség nagyobb munkapultot és több helyet is jelent. Utóbbi kettő nagyon lényeges a főzés, tárolás szempontjából. Van azonban pár trükk, amivel optikailag tágítható a tér, és még falat sem kell hozzá bontani! 

Így lesz tágasabb a konyha

A különféle trükkök nem növelik meg a helyiség valódi méreteit, de kevésbé nyújtanak zsúfolt érzetet. Sokan azzal hibáznak, hogy túlságosan sok dolgot helyeznek el a térben, ettől pedig könnyen kicsi hatást kelt. Éppen ezért már a tervezéskor ajánlott pár szempontot figyelembe venni, és úgy megalkotni a helyiséget, hogy maximálisan kihasználjuk az adottságokat. 

A falfestés a legegyszerűbb módja bármelyik helyiség felfrissítésének, hiszen nem kell hozzá falakat eltávolítani. Az alábbi trükkökkel sokkal tágasabb lehet a konyha! 

Színek harmóniája 

A belsőépítészek szerint nagyon könnyen tágítható a tér, ha a falak, bútorok és burkolatok színe összehangban van. Nem kell mindent fehérre festeni, de jó, ha a minták között felbukkannak a hasonló árnyalatok. 

Ha a falakat a fehérhez nagyon közeli árnyalatra fested, akkor a mennyezetet is érdemes ugyanarra az árnyalatra. Az egységek semleges színei, például törtfehér, krém, bézs, világoszöld és világosszürke azt jelentik, hogy semleges színek megjelenhetnek a falakon, és ez a teret nagyobbnak fogod érezni

– mondta Sophie Wells, a Decorbuddi belsőépítésze. 

Fényes festékek

Sokan tudják, legkönnyebben a tükrökkel lehet tágítani egy teret. A tükrök azonban ritkán kerülnek be a konyhába, a fényes festékek azonban annál inkább előkerülhetnek. A fényes falfestékek jobban visszaverik a fényt, ezzel hozzájárulnak a tágasabb érzethez. 

Díszcsíkok 

A díszcsíkokról megoszlanak a vélemények, de a belsőépítészek szerint remekül lehet velük növelni a tereket. A vízszintes csíkok kerülhetnek felülre, olyan helyre, ahol már nincs konyhaszakrény. Ha pedig a mennyezet alacsony, akkor függőleges csíkokat javasolnak a szakértők. Ez a festési stílus egyedi módja annak, hogy tágítsuk a tereket és izgalmasabbá tegyük a konyhát. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves