Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

A lakásfelújítási hiba, amit sokan elkövetnek a lakberendezők szerint

2024. május 05.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

tapéta fal otthon lakás Dekoráció lakásfelújítás
A lakásfelújítási hiba, amit sokan elkövetnek a lakberendezők szerint
© Shutterstock

A szakértők szerint nagyon sokan elkövetik ez a dekorációs hibát a lakásfelújítás során, amit később csak negyon nehezen lehet helyrehozni, szépíteni. 


A lakásfelújítás során több olyan dekorációs trükköt érdemes kipróbálni, ami kis büdzsé ellenére is elképesztően jó eredményeket tud produkálni, segítségével pedig nemcsak drágábbnak, de sokkal elegánsabbnak is tud hatni az otthonunk. Az egyik ilyen népszerű dekorációs trükk a falak festése és tapétázása, melyek képesek megváltoztatni egy szoba hangulatát. Nem mindegyik megoldás bizonyul azonban jó ötletnek, ugyanis vannak olyanok, melyeket később sok lakástulajdonos megbán a szakértők szerint.

A TAPÉTÁZÁS NEM MINDEN ESETBEN JÓ ÖTLET A LAKBERENDEZŐK SZERINT

A tapétázás egyszerű és nagyszerű módja annak, hogy kis beruházással nagy változásokat hajtsunk végre az otthonunkon belül. Segítségével világosabbá, nagyobbá, tágabbá, vidámabbá, sőt, akár még színesebbé is tehetünk egy egyszerű, már-már semmitmondó teret – ennek azonban az ellenkezője is igaz. Komor, szigorú, zavaros és nyomasztó hangulat is elérhető egy rosszul kiválasztott tapéta esetében, különösen akkor, ha egy színes és mintás darabról van szó. 

Ezek a tapéták semmilyen pozitívad nem adnak hozzá az otthon hangulatához, sőt, csak elvesznek belőle, ezért kétszer is érdemes megfontolni, hogy a falakat tényleg tapétázással lehet-e a legjobban feldobni. 

A SZÍNES TAPÉTÁKAT SOKSZOR MEGUNJÁK AZ EMBEREK, A FESTÉS JOBB VÁLASZTÁS

A színes és mintás tapéták ugyanis jó választásnak tűnhetnek akkor, ha egy kis vidámságot szeretnénk csempészni az otthonunkba, de egy idő után szinte kivétel nélkül mind megunjuk őket.

A tapéták remek dekorációs elemeknek bizonyulnak, ha az otthonunk stílusához jól illő darabot választunk. A tapasztalataim szerint viszont ez igen ritka és maximum pár év múlva a legtöbben szabadulni is akarnak a kiválasztott darabtól. A klasszikus falfestésnél ez nem jellemző

– mondja a lakberendező, aki szerint nagy felületeteket nem érdemes tapétával borítani, főleg, ha egy színes, feltűnő, mintákkal díszített darabról van szó. Ezek a darabok ugyanis zavarosak hatnak és könnyen felboríthatják az otthon harmóniáját. Az egyszínű falaknál ez azonban nem történhet meg, mert mindig egységes képet kapunk. A feltűnő tapéták helyett teht érdemesebb egy monokróm falfestében gondolkodni, melyeket színes képekkel, festményekkel és poszterekkel is fel lehet dobni. 

Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves