Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Bedroom

4 dolog, amit tilos a hálószobába tenni

2024. május 24.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezés hálószoba decor
4 dolog, amit tilos a hálószobába tenni
© Shutterstock

Van néhány dolog, ami nem a hálószobába való. 


A hálószobának szentélynek kell lennie. Ez az a tér, ahol megpihenhetünk és arra fókuszálhatunk, hogy az elménk megnyugodjon. Vannak bizonyos tárgyak, amelyekkel ez nem lehetséges, ezért jól át kell gondolni, hogyan rendezzük be a szobát, ahol alszunk.

Ruhakupac és tornafelszerelés 

A hálószobának derűsnek, nyugodtnak kell lennie, és egy olyan helynek, ahol igazán feltöltődünk, de ez rendetlenségben nem megy. Nem mutat jól, amikor a szék vagy a fotel tele van ruhákkal, és utána csak gondunk van a sok pakolással. Szintén fontos megjegyezni, hogy a háló nem edzőterem, ezért az edzéshez való eszközöket nem ott kell tárolni. 

Irodai felszerelés

Vannak bizonyos dolgok, amelyeknek egyszerűen nincs helyük a hálószobában, például nyomtatók, iratmegsemmisítők vagy más irodai felszerelések. A laptop és a számítógép szintén nem túl jó ötlet. A lakberendezők szerint az íróasztal sem a legjobb dolog a hálóba, ugyanis érdemes kerülni minden olyan tárgyat, ami emlékeztet minket a munkára. Inkább válasszunk egy szép fésülködő asztalt:

Túl sok polc

A lakberendezők sem javasolják a nyitott polcokat a hálószobában, ugyanis ez nem kívánt rendetlenséghez vezethet. Ha van nyitott polcod, próbáld meg a tárgyakat minimális mennyiségben és dekoratív módon tartani. Itt a nyitott polcok csak a bemutatásra szolgálnak, nem a mindennapi tárgyakra. Válassz olyan dolgokat, amelyek mosolyt csalnak az arcodra.

Tévé és telefon

A hálószobákat érdemes a technológiától és a rendetlenségtől távol tartani, hiszen a cél a nyugalom érzése.  A mai világ összes zavaró tényezője mellett a hálószobának dekompressziós zónának kell lennie, ezért jobb a technológiát az ajtón kívül hagyni. Fontos lehetőséget adni arra, hogy az agyunk kikapcsoljon, és inkább könyvekkel, valamint családi fotókkal dobjuk fel a hálószobát. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves