Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Interior Design

3 skandináv lakberendezési ötlet, ami minden otthont stílusossá tesz

2024. június 07.

2 perc olvasás

ELLE

lakberendezés skandináv design ötletek decor
3 skandináv lakberendezési ötlet, ami minden otthont stílusossá tesz
© Shutterstock

Ezeket a skandináv lakberendezési ötleteket érdemes megfogadni. 


Lehet, hogy a minimalizmus divatos, de a letisztult designnak van egy olyan változata, amely soha nem megy ki a divatból: a skandináv lakberendezés. A titok benne az, hogy az elemeinek köszönhetően a visszafogottság mellett sikerül egy otthont stílusossá varázsolni. Szeretnéd elérni azt a megjelenést, amelyről az északi országok annyira ismertek? Most eláruljuk, hogyan sikerülhet. 

A kontraszt hozzáadása fontos

A skandináv lakberendezés jellemzője a nagy kontrasztok. Példaként: egy teljesen fehér étkezőben az erőteljes fekete szobrászati bútorok segítenek drámai, hatásos megjelenést teremteni. A modern bútorok kontrasztot alkotnak a díszes építészeti részletekkel is, amelyek gyakoriak az észak-európai történelmi épületekben. Egy nappalit szintén nagyon stílusossá varázsolhatunk a nagy kontrasztokkal. A festményekkel pedig sosem hibázhatunk: 

Shutterstock

A Kandalló sarok mindig hangulatos

A skandináv otthonok arról ismertek, hogy a kandallók a szoba sarkában vannak, és nem a fal közepén. Ennek értelmében tervezik meg az ülőalkalmatosságokat is. A kanapékat általában a szoba közepére helyezik, de kisebb székeket tesznek a kandallóhoz is, hogy bárki felmelegedjen egy nehéz nap után. Ma már egyre gyakoribbak az ilyesmi modern kandallók:

Shutterstock

Eláruljuk, miért használj meleg fát

A meleg fatónusok és a szépia árnyalatai népszerűek a skandináv lakberendezésben, mivel a szobát napfényesnek és világosnak érzik anélkül, hogy túlságosan fénylő színeket használnának. A törtfehérek, a szépiák és a fa árnyalatai jól működnek együtt, és barátságos, visszafogott teret teremtenek. Ebben a házban pedig mi biztosan el tudnánk képzelni a hideg telet, hiszen a nagy ablakok még különlegesebbé teszik: 

Shutterstock

Via

 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves