Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

3 fürdőszobai dekorhiba, ami kicsinyíti a teret

2024. május 18.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezési trendek fürdőszoba lakberendezők kis terek interior design dekorhiba
3 fürdőszobai dekorhiba, ami kicsinyíti a teret
© Shutterstock

Érdemes megfogadnod a lakberendezők tanácsát és elkerülni a következő dekorációs hibákat, melyek nemcsak kisebbnek, de sokkal szűkösebbnek és komorabbnak is mutatják a fürdőszobát!


A tökéletes fürdőszoba megalkotása nem egyszerű feladat, ha kis térről van szó, hiszen rengeteg szempontot kell figyelembe venni a berendezés során: a fürdőszobai elemek, kádak, kabinok és bútorok kiválasztása ugyanolyan fontos, mint a megfelelő csempék megtalálása, ám ez sok energiát felemészthet. A lakberendező szakértők most pár remek olyan tippet hoztak arra az esetre, ha neked is kis fürdőszobából kell csodálatos teret varázsolnod: a következő hibákat így érdemes elkerülnöd!

A következő dekorációs hibák kisebbnek mutatják a fürdőszobádat! 

1. TÚL SOK MINTA KIS HELYEN

A mintás csempék remek választások lehetnek, ha valamilyen extrával szeretnéd feldobni a fürdőszobádat, ám a kis fürdőkbe csak minimálisan ajánlott a használatuk. A minták optikai csalódást eredményeznek, ami miatt kisebbnek tűnik tőlük a tér, ezért érdemes vigyázni velük: különösen akkor, ha egyszerre több szín és forma is szerepel rajtuk. Ha mindenképpen szeretnéd mintás csempéket a kis fürdőszobádba, gondolkodj mozaikcsempékben, vagy koncentrálj csak egy bizonyos helyre, ne az összes fali felületre!

2. EGYMÁSHOZ NEM ILLŐ DEKORELEMEK SOKASÁGA

A szakértők szerint nem kell, hogy minden egyes bútordarab passzoljon a fürdőszobádba, de azért érdemes a kanapékat, a festményeket és a többi különleges bútorelemedet más helyiségbe raknod, ha egy mód van rá. Ez nemcsak praktikussági szempontból okos választás (a kanapé huzata bepárásodik, vizes lesz, gombás lesz a huzat alatti réteg; sérül a festmény textúrája a párától stb.), hanem dekorációs okokból is, hiszen minél letisztultabb hatást nyújt a fürdőszobád, annál tágabb érzetet fog kelteni. 

3. SÖTÉT, KOMOR SZÍNEK HASZNÁLATA

Akármilyen csodás adottságokkal rendelkező fürdőszobád is van, az összképet azonnal elronthatod, ha sötét, komor színekkel (pl. fekete, sötétszürke, sötétbarna, sötétkék stb.) dekorálod, ezért igyekezz minél világosabb és vidámabb színeket használni ebbe a helyiségbe! Ettől egyébként nemcsak a kedved lesz jobb, de a lakberendezők szerint a nagyobb térérzést is elősegíti az, ha nem sötét, hanem világos árnyalatú csempéket, dekorációs tárgyakat választasz a fürdőszobádba.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves