Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

TRENDELŐREJELZÉS

Ezek lesznek 2024 legnagyobb lakberendezési trendjei

2023. december 27.

3 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

2024 lakberendezési trendek dizájn trendek 2024 színek
Ezek lesznek 2024 legnagyobb lakberendezési trendjei
© Shutterstock

2024 a nagy visszatérők és a meglepetések éve lesz a lakberendezésben!


Meglepő belegondolni, hogy a 21.századnak majdnem túl vagyunk az első negyedén, annak minden bizonytalanságával, szépségével együtt! Az otthonunk ez idő alatt mindennél fontosabb lett, igazi szentély, ahol a home office, a saját wellness lehetőség vagy a tanulósarok már-már alapfelszereltség. Jövőre a funkciók maradnak, a dizájn terén azonban új szelek fújnak!

A magasfényű falak ideje lejárt, a textúráltaké a terep!

Ahogy a sima, fehér falak, úgy az utóbbi évek trendje, a tükörsimára csiszolt falak is a feledés homályába vesznek jövőre. Helyükre a természetes hatású, kézzel felvitt gipsz, mészkő, agyag felületek lépnek. Textúrát és mozgalmasságot visznek a térbe.

A barna, - igen, jól olvastad - statement szín lesz!

Dizájner és lakberendezői jóslatok szerint a 2023-as év slágerszínét a greige-t (a szürke és a bézs keveréket), melegebb, barna tónusok veszik át. Karamell és csoki színek szevasztok!

Készülj a terrakotta csempe hatalomátvátelre!

A 1stDibs statisztikái szerint rohamosan nő a kereslet a kerámia, terrakotta burkolatokra, legyen szó fényezett, matt vagy színes verziókról. Egyre több lakberendező is használja őket a mozgalmas mintázatuk miatt, a konyhapadlón is.

Egyenes vonalak találkozása a görbékkel

Az élére vasalt, szögletes otthonok ideje leáldozott! Egyre nagyobb a kereslet a kecsesen ívelt bútorokra, hurokba vagy csomóba forduló kiegészítőkre, amik lágyságot, könnyedséget adnak a tereknek. A lakberendezők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a sok ívelt darabot, azért érdemes kiegyensúlyozni néhány egyenes vonallal.

A bouclé jött, látott és… marad egy kis frissítéssel

Egészen 1948-tól kezdve, amikor Eero Saarinen építész és tervező piacra dobta az ikonikus Womb székét, a bouclé töretlen népszerűségnek örvend. Akár Pierre Yovanovich Papa Bear fotelén, akár egy ikonikus Chanel blézeren tűnik fel, a bouclé fényűző hatása garantált. Mondhatni a csendes luxus alapanyaga.  2023-ban már új változatokban is teret hódít, vastagabb szövéssel és különböző színekben, de a törtfehér bouclé megmarad örök kedvencnek.

A viktoriánus díszítettség újéletre kel

Hála az HBO Az aranykor vagy korábban az ITV Downton Abbey sorozatának, újra népszerű lett a lakberendezésben a 19. századi angol stílus, az ornamentikus díszítéssel, a falipanelekkel és díszlécekkel-szegélyekkel együtt. A tendencia jövőre sem fog feledésbe merülni, de az biztos, hogy a viktoriánus stílusjegyeket modernizált, egyszerűsített formában látjuk majd viszont a belsőterekben.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves