Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Xmas Music

Öt vadonatúj karácsonyi dal, amit (még) nem hallgattunk rongyosra

2021. december 18.

2 perc olvasás

ELLE

karácsony karácsonyi zenék karácsonyi dal karácsonyi zene holiday
Öt vadonatúj karácsonyi dal, amit (még) nem hallgattunk rongyosra

Az időtlen klasszikusok mellett nem árt néha egy kis vérfrissítés az ünnepi szezonban sem.


Persze az örök klasszikusokról sem mondanánk le teljesen, de valljuk be: néha jólesik valami újnak is teret adni a lejátszási listánkon. Szerencsére nemcsak karácsonyi filmekből, hanem karácsonyi dalokból is jelennek meg évről évre új kiadások, így idén is van miből válogatni, ha friss dallamokkal hangolódnánk az ünnepekre. Mutatjuk is az öt (plusz 1) kedvencünket! 

Sigrid: Home To You (This Christmas)

A norvég popénekes a 2019-es nyári olimpiára írt slágerét dolgozta át idén karácsonyi tematikára, és amennyire elképzelhetetlennek tűnik ez az éles váltás, olyan jól működik. Lágy zongoraakkordok és vonósok és Sigrid kristálytiszta hangja szó szerint fényt gyújt a szívekben – és bár a zenei alapban néha ismerős dallamok üthetik meg a fülünket, a dal összességében nagyon is kitűnik a karácsonyi popslágerek tengeréből.

ABBA: Little Things

Sok mindenre számítottunk a hosszú kihagyás után idén új albummal jelentkező svéd kvartettől, de egy szomorkásan szürreális karácsonyi dalra talán a legkevésbé. Mégis helyet kapott a Voyage című visszatérő lemezen a Little Things, ami a nosztalgikus zongora-, vonós és fúvós hangok mellett egy gyerekkórussal csúcsosodik ki.

James Arthur: Christmas Bells

A karácsonyi dalokról főként a vidámság és az örömteli várakozás jut eszünkbe, pedig az ünnepek sokak életében ébresztenek szomorú emlékeket. A brit énekes szívfacsaró dala egy volt párja után epekedő férfiról fest komor akusztikus portrét, miközben arra emlékeztet, hogy élvezzük ki a szeretteink körében töltött időt, amíg csak lehet.

Ed Sheeran & Elton John: Merry Christmas

A két brit világsztár (és világra szóló zenei tehetség) idén egy vidám karácsonyi duettel örvendeztette meg a rajongókat, amihez rögtön egy hangulatos klipet is forgattak. Ahogy az várható volt, a dal szinte rögtön meghódította a slágerlistákat, ráadásul nemcsak témájában, de a jótékonykodás tekintetében is kapcsolódik a karácsonyhoz: a lejátszások utáni bevételt egyenlő arányban osztják meg Elton John AIDS-alapítványa, valamint Ed Sheeran zenei alapítványa között.

George Ezra: Come On Home For Christmas

Szinte hihetetlen, hogyan maradhatott ki eddig az ünnepi slágerek forgatagából simogató bariton hangjával George Ezra, de ami késik, az szerencsére nem múlik! 2021-ben Charles Brown Please Come Home For Christmas című dalának átdolgozásával jelentkezett a brit énekes, ami az Amazon Music idei hivatalos ünnepi dala lett.

+1 Michael Bublé: The Christmas Sweater

Nincs karácsony Kevin nélkül a tévében, és Michael Bublé nélkül a zenelejátszókban – mondhatnánk kis túlzással. A kanadai dzsesszénekes éppen tíz éve jelentette meg legendás karácsonyi albumát, amely az ünnepekhez közeledve azóta is rendre előkerül a legtöbb háztartásban. A jeles évforduló alkalmából idén egy vadonatúj dallal jelentkezett Michael Bublé, ami ezúttal is telitalálat lett.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves