Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Christmas songs

Kiderült, hogy melyik a legidegesítőbb ünnepi dal, az eredmény meglepő lett

2022. december 16.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara
karácsony felmérés mariah carey karácsonyi dal All i want for christmas is you Reszkessetek betörők
Kiderült, hogy melyik a legidegesítőbb ünnepi dal, az eredmény meglepő lett
© Fotó: Getty Images

Amerikában végeztek egy különleges felmérést, amiből kiderült, hogy melyik a legidegesítőbb ünnepi dal. 


A karácsony előtti időszakban rengeteg ünnepi dal szól a rádiókban, plázákban. Könnyedén bele lehet futni a klasszikusokba, melyek úgy tűnik egyre jobban zavarják az amerikaiakat, legalábbis a legújabb felmérésből ez derült ki. 

Ez a legidegesítőbb ünnepi dal

Egy amerikai cég több ezer ember bevonásával készített egy felmérést. Azt a kérdést tették fel, hogy szerintük melyik a legidegesítőbb ünnepi dal. Az eredmény sokaknak meglepetést okozott, hiszen Mariah Carey és az All I Want For Christmas Is You nyerte meg a nem túl rangos versenyt. A megkérdezettek 12%-a voksolt rá, 23% pedig azt állította, hogy nincs ilyen dal az életében. Érdekesség, hogy 3% szerint Mariah Carey összes karácsonyi dala nagyon idegesítő, a többi eredmény megoszlik a Jingle Bells, a Santa Baby és más klasszikusok között. De egyik szerzemény sem ért el ilyen magas arányt

Bár az amerikaiak szerint Mariah Carey dala sokszor már idegesítő, az kétségtelen, hogy az elmúlt évtizedekben valódi klasszikussá nőtte ki magát, amit mindenki ismert. Talán éppen ezért lehet néha kicsit már bosszantó. 

A felmérés során egy másik kérdést is feltettek az embereknek, ezúttal arra voltak kíváncsiak, hogy melyik karácsonyi filmet nézik meg minden évben. Ez az eredmény talán senkit sem lepett meg, mivel a Reszkessetek, betörők! lett az első. A képzeletbeli dobogó második fokára a The Snowman című rajzfilm álhatott, a harmadik pedig az Igazából szerelem lett. A listában ezután olyan klasszikusok következnek, mint a Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban, a Mi a manó? és a Drágán add az életed!


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves