Quantcast

AMBER HEARD

Tényleg a #metoo vége Johnny Depp győzelme?

Tényleg a #metoo vége Johnny Depp győzelme?
© Kevin Dietsch/Getty Images

Tényleg pont kerülhet a #metoo korszak végére a Johnny Depp kontra Amber Heard ügy ítéletével?

Viharos tiltakozás tört ki tegnap Johnny Depp rágalmazási per győzelme miatt, amikor a volt felesége, Amber Heard bejelentette, hogy fellebbezést tervez. Amber Heard megdöbbentően reagált az eredményre, szerinte ez hatalmas visszalépés a nőknek, azt jelenti, hogy nem beszélhetnek többé nyíltan és tisztán, ez már nem az az Amerika, amely egykor volt.

Johnny Depp szolidan ünnepelte győzelmét

Az amerikai bíróság 8,3 millió font kártérítést ítélt meg Johnny Deppnek két évvel azután, hogy egy brit bíróság feleségverőnek minősítette . Miközben a virginiai Fairfaxban felolvasták az ítéletet, a Karib-tenger kalózai sztárja az Egyesült Királyságban tartózkodott, és egy kocsmában volt a Newcastle's Quayside-on a Geordie énekesével, Sam Fenderrel és a gitárlegendával, Jeff Beckkel. 

Johnny Depp kezet fogott a rajongóival, és közös képeket is készíthettek vele a rajongók, igazi úriemberként viselkedett a győzelem után is. Ám a viharra nem kellett sokat várni, Amber Heard úgy döntött, nem adja fel.

Az amerikai hírességek közül többen nehezményezték az ítéletet, néhányan pedig úgy gondolják, hiába a győzelem, Johnny Depp karrierje már menthetetlen. Amy Schumer humorista, aki az idei Oscar-gála műsorvezetője volt sem ért egyet a döntéssel,az ítéletre egy idézet megosztásával reagált:

„Minden nőt, aki úgy dönt, hogy teljes értékű emberként viselkedik, figyelmeztetni kell, hogy a status quo seregei valami piszkos tréfaként fogják kezelni.”

– utalt ezzel arra, hogy nőként ma már hiába is mondanád el az igazságot, az senkit nem fog érdekelni, sőt, még a nő sérülhet, mert mesélni akar. 

A MeToo vége lehet az ítélet

Meghan McCain, a The View amerikai talkshow volt műsorvezetője ezt írta: „A #MeToo meghalt”.

Az Egyesült Királyságban kampányolók is bírálták a döntést. Charlotte Proudman ügyvéd azt mondta:

„A MeToo mozgalom meghalt és eltemették, eltűnt. A MeToo arról szólt, hogy a nőknek is van hangjuk. Most azt mondják a nőknek, hogy nem beszélhetnek az állítólagos bántalmazásról, amelyet esetleg elszenvedtek, nem beszélve az elkövetőjükről. Ez az eset azt az üzenetet küldi a családon belüli bántalmazás áldozatainak, hogy ha bírósághoz fordulnak, akkor komoly árat kell fizetniük. Téged fognak hibáztatni, ha kinyitod a szádat."

A döntés értelmében Amber Heard hamisan azt sugallta, hogy fizikailag és szexuálisan bántalmazta őt Johnny Depp amikor együtt voltak. A hathetes tárgyalást követően az esküdtszék 12 millió font kártérítést ítélt meg Deppnek, amelyet a bíró technikai okokból 8,3 millióra csökkentett.

Via

EZ TÖRTÉNT A JOHNNY DEPP KONTRA AMBER HEARD FINÁLÉJÁBAN

Megvan az eredmény: ő nyert Johnny Depp és Amber Heard rágalmazási perében

Hatalmas vagyont áldozott Johnny Depp a tárgyalásra

Őrületes, mennyi pénzt fizetnek az esküdteknek a Johnny Depp - Amber Heard perben