Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Királyi család

Megváltoztatták Lajos herceg nevét az iskolában Erzsébet királynő halála miatt

2022. szeptember 28.

1 perc olvasás

ELLE
erzsébet királynő iskola királyi család Lajos herceg
Megváltoztatták Lajos herceg nevét az iskolában Erzsébet királynő halála miatt
© Getty Images/Chris Jackson

Lajos herceg már másik néven fut az iskolában. 


Az új iskolában Lajos herceget eddig a gyerekek úgy hívták, hogy Lajos Cambridge, de Erzsébet királynő halálával ez is másképp lett. A titulusok megváltoztak, a trónörökös a hagyományok szerint Wales hercege, vagyis Vilmos herceg és a családja ezt a címet is megkapta. Lajos herceg most már nem Lajos Cambridge, hanem Lajos Wales néven van szólítva az iskolában. A másik két gyermek, György herceg és Sarolta hercegnő szintén a Wales nevet fogják használni. 

Nehéz lesz megszokni?

György herceg és Sarolta hercegnő talán már kicsit jobban be vannak avatva azzal kapcsolatban, hogy mivel jár a királyi család tagjának lenni. Lajos herceg azonban még csak 4 éves, így valószínűleg nem érti azt sem, hogy miért változik meg a neve Erzsébet királynő halálával. A kisfiút a temetésre sem vitték el, míg a két idősebb testvére jelen volt.

György herceg beszólt egy osztálytársának

Mint megírtuk, György herceg pontosan tisztában van azzal, hogy ki is ő valójában. A 9 éves kisfiú az iskolában szólt oda egy társának, hogy vigyázzon, mert az ő apukája lesz a király, ezért jobban teszi, ha vigyáz. A házaspár a legidősebb gyermeküket különösen próbálja úgy nevelni, hogy tisztában legyen azzal, hogy milyen szerepet fog betölteni a királyi családban. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves