Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Királyi család

Most már biztos: Károly király trónra lépésével Kamilla királyné lesz

2022. szeptember 08.

2 perc olvasás

ELLE
erzsébet királynő királyi család Károly király Kamilla királyné
Most már biztos: Károly király trónra lépésével Kamilla királyné lesz
© Getty Images/Tim Graham

96 éves korában elhunyt Erzsébet királynő. A trónörökös III. Károly lett. 


Mint megírtuk, ma délután elhunyt Erzsébet királynő a skóciai Balmoralban. A királynő a második leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodó volt a világon: 1952. február 6-tól egészen 2022. augusztus 8-ig ült a trónon. A trónörökös, III. Károly király lett. 

Nem marad az Egyesült Királyság királyné nélkül

Habár nem a királynő megszólítást kapja, de Kamilla királyné lesz ezentúl. A 73 éves király feleségének még II. Erzsébet engedélyezte, hogy felvehesse a királyné címet. A döntést valójában már évekkel ezelőtt meghozták. Állítólag Erzsébet királynő is úgy érezte, hogy Kamilla megérdemli a posztot. Azonban ettől függetlenül, Kamilla nem marad királyné és nem marad a trónon, ha Károly előbb meghal mint ő. Érdekesség azonban, hogy 2005-ben Károlyék esküvőjén Erzsébet királynő és a férje, Fülöp herceg nem vettek részt. 

Íme, Károly király közleménye

Az új uralkodó nyilatkozatát változtatás nélkül közöljük:

„Szeretett édesanyám, Őfelsége, a királynő halála a legnagyobb szomorúsággal tölt el engem és családom minden tagját.

Mélységesen gyászolunkegy nagyra becsült uralkodónőt és egy nagyon szeretett édesanyát.  Tudom, hogy ezt a szörnyű veszteségét az ország, az egész birodalom, és a Nemzetközösség, valamint számtalan ember fogja mélyen érezni világszerte.

A gyász és a változás ezen időszakában családom és én vigasztalódni próbálunk és erőt merítünk abból a tudatból, hogy a királynőt oly sokan tisztelték és mélyen szerették.”

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves