Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Jótékonyság

Jason Momoa könnyfakasztó dolgot tett

2022. november 02.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara
egészség színész Jason Momoa
Jason Momoa könnyfakasztó dolgot tett
© Fotó: Leon Bennett / Getty Images

A színész korábban is kiállt számára fontos ügyek mellett, most Jason Momoa egy igazán fontos dologra hívta fel a figyelmet. 


A 43 éves színész a hollywoodi szupersztárokkal ellentétben a hétvégét nem egy halloweeni buliban töltötte, hanem Hawaii-ra utazott. Jason Momoa most nem a pihenés miatt tért haza, egy rendezvény keretén belül a csontvelőátültetés fontosságára, és az őssejt nyilvántartásra hívta fel a figyelmet. 

Jason Momoa nemes ügy mellé állt

A színész a Brigham Young Egyetem programját népszerűsítette, szeretné, ha minél több emberhez eljutna a Be The Match. A kezdeményezés lényege, hogy a lehető legtöbb ember őssejtjét nyilvántartásba vegyék, ezzel növelve az esélyt a sikeres transzplantációra. 

Az ügy Jason Momoa számára kiemelten fontos, mivel az egyik legjobb barátja, Travis Snyder évek óta leukémiában szenved, és eddig még nem sikerült neki megfelelő donort találni. A gyógyulását a csontvelőátültetés jelentené. Külső donor esetén a csontvelőből kinyert őssejteket ültetik át. Nagyon nehéz donort találni, hiszen rengeteg dolognak kell megegyeznie. Bár a donorok száma folyamatosan nő, a betegek jelentős része még ennek ellenére sem tudott átesni a műtéten. 

A színész a barátja mellett találkozott egy helyi kisfiúval, aki jelenleg is donorra vár. Rhyder Lopez és 9 éves testvére egy ritka genetikai rendellenességgel születtek. A bátyja már kapott őssejtet, ám eddig neki nem sikerült donort találni. 

Jason Momoa a hétvégén beszédet mondott, és ösztönözte az embereket, hogy teszteltessék magukat és kerüljenek be a nyilvántartásba. Mindenkivel készített közös fotót, miközben aláírásokat osztogatott, és beszélgetett a betegek családjaival. 

A színész a jótékonysági akcióról a közösségi médiában is beszámolt, és a következő sorokkal próbálta meg ösztönözni a követőit. 

Köszönöm mindenkinek, aki eljött, és részt vett a BYU rendezvényén. Változtassunk, mentsünk életet, kattints a linkre a profilomban!

A színész kiállása igazán példaértékű, és megható. Nagy problémára hívta fel a figyelmet, amiről viszonylag keveset beszélnek. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves