Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Törvénymódosítás

III. Károly törvényt módosíthat Harry herceg és András miatt

2022. szeptember 20.

2 perc olvasás

ELLE
harry herceg törvény andrás herceg III. Károly király törvénymódosítás
III. Károly törvényt módosíthat Harry herceg és András miatt
© AFP/ Justin Setterfield

III. Károly nagy lépésre szánhatja el magát. 


Erzsébet királynő halála után fia, III.Károly lett az új uralkodó, aki drasztikus lépésre készülhet.

Károly állítólag azt tervezi, hogy módosítja a törvényt arról, ki helyettesítheti őt, ha cselekvőképtelenné válik. Amíg II. Erzsébet élt, ezeket a szerepeket Károly, Vilmos herceg, Harry herceg és András herceg töltötte be, ugyanis az 1937-es régensi törvény értelmében az uralkodó házastársa - és a négy felnőtt trónörökös - hivatalos ügyekben állami tanácsosként hívható be. A  királynő férje, Fülöp herceg szintén betöltötte ezt a tisztséget, mielőtt 2021 áprilisában, 99 éves korában elhunyt.

A lépés értelmében a yorki hercege, Sussex hercege és Beatrix hercegnő mindannyian felmentést kapnának az uralkodó hivatalos helyettesítése alól, ha ő gyengélkedne

– számolt be a Daily Telegraph.

Ez az oka a változásnak

A palotára nagy nyomás nehezedett, hogy Harry herceget és András herceget is távolítsák el a szerepükből, mivel már nem dolgozó tagjai a királyi családnak.

Úgy vélik, a király felismerte, hogy nem lenne helyénvaló, ha egy nem dolgozó királyi trió képes lenne a helyébe lépni, ha külföldön tartózkodik vagy cselekvőképtelenné válik

– jegyezte meg a lap.

Károly a hírek szerint amint lehet, meg fogja változtatni a törvényt, amit a parlament házainak kell beiktatnia, és esetleg nővérét, Anna hercegnőt és testvérét, Eduárd herceget emeli a pozícióba. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves