Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Virrasztás

Megrázó fotók: III. Károly így virrasztott Erzsébet királynő koporsója mellett

2022. szeptember 13.

1 perc olvasás

ELLE
erzsébet királynő Skócia Károly király virrasztás
Megrázó fotók: III. Károly így virrasztott Erzsébet királynő koporsója mellett
© Jane Barlow / POOL / AFP

Erzsébet királynő fia és utódja, III. Károly testvéreivel vett részt a skóciai szertartáson. 


Erzsébet királynő koporsója 24 óráig Edinburgh-ban marad, mielőtt azt a londoni, utolsó virrasztásra szállítanák. 

III. Károly király és három testvére, Anna hercegnő, András herceg és Eduárd herceg a királynő sírját szállító halottaskocsi mellett vonultak a Royal Mile utcán egészen a Szent Giles-székesegyházig.  

A gyászoló család a sír mellett állva nézte végig, ahogy a királynő 500 éves skót koronáját a zászlóval bevont koporsóra helyezik, miután százezrek jelentek meg, hogy leróják tiszteletüket Nagy-Britannia leghosszabb ideig uralkodó királynője előtt. Az egyórás istentisztelet alatt az Isten áldja a királyt című nemzeti himnusz is elhangzott, Calum MacLeod tiszteletes pedig azt mondta, hogy a királynő Skócia iránti szeretete legendás volt.

A fotókon látszik, hogy a trónörökös Károly király teljesen összetört a szertartáson, és leszegett fejjel próbál megküzdeni az érzelmeivel. 

Könnyivel küszködött Károly király

Az újonnan kinevezett  Károly tegnap reggel nagy pillanatot élt át: képviselők százai énekelték el a Westminster Hallban a nemzeti himnuszt, az „Isten óvja a királynőt” sor pedig hosszú évtizedek után először csendült fel a „király” szóval. Az esetről videó is készült, amin látszik: a  király teljesen meghatódott a himnusz hallatán, és próbálta visszatartani a könnyeit. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves