Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Védeni kell

Adele hangszálait 180 milliós technológiával óvják

2022. november 14.

2 perc olvasás

ELLE
Adele hang hangszál
Adele hangszálait 180 milliós technológiával óvják
© Fotó: Instagram/Adele

Adele végre megkezdi Las Vegas-i koncertsorozatát, és az előkészületek része egy jó drága technológia alkalmazása is, nehogy meglegyen a böjtje a sok koncertezésnek.


Egy nap volt már csak hátra Adele első Las Vegas-i koncertjéig januárban, amikor a 34 éves énekesnő bejelentette, hogy a covid miatt mégsem lettek kész a show-val, így nem tudja megkezdeni régóta beharangozott fellpéssorozatát. Adele akkor könnyezve tette meg a bejelentését, de nyilván nem sokan gondolták, hogy a csúszás miatt ennyit kell majd várni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adele (@adele)

Hát pedig csak mostanra állt össze a műsor, és most, hogy végre már tényleg itt van a premier, kiszivárgott néhány kulisszatitok is. Például az, hogy a show producerei 400 000 fontot, azaz kb. 180 millió forintot költöttek egy különleges technológiára, ami arra hivatott, hogy megóvja Adele legfontosabb testrészét. Természetesen az éneklés szempontjából legfontosabb dologról van szó: a hangszálairól.

Buborék

Felmerült ugyanis, hogy az ivásról most már csak éneklő díva hangszálainak rosszat tesz Nevada állam forró, sivatagi levegője. Hogy Adele hangja ne menjen tönkre az ott töltött idő alatt – merthogy rezindensként most egy jó hosszú koncertsorozatot ad majd Las Vegasban –, egy úgynevezett buborékot állítottak fel a backstage-ben, írja a The Mirror című lap. 2011-ben egyszer már műteni kellett Adele hangszálait, így a szervezők nyilván nem akarnak többet kockáztatni, mert egy újabb csúszás rengeteg veszteséget okozna.

A rendszer párátlanítókat, tisztítóegységeket, vízmolekula-szórókat és hűtőventillátorokat kombinál az előkészítőszobában, és aztán ezt a levegőt vezeti ki a színpadra a fellépés alatt

– magyarázza egy bennfenntes arról, hogy mire ment el ez a tetemes összeg, és hogy hogyan védik Adele hangszálait Las Vegas levegőjétől.

Költségek

Ez a buborék egyébként relatíve nem is olyan drága, legalábbis ha a koncertsorozat teljes költségéhez hasonlítjuk. Adele ugyanis egyetlen esti fellépéséért több pénzt kap, mint amibe az egész légtisztító került: minden egyes koncertért a hírek szerint 500 ezer fontot kap: ez kb. 230 millió forint. Egyetlen este végigénekléséért. Ez azt jelenti, hogy öt nap alatt összejön neki egymilliárd forint.

A premier november 18-án, pénteken lesz.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves