Quantcast

Újragondolva

Rejtőzködő ajkak: a 2000-es évek sminktrendje idén télen visszatér!

Rejtőzködő ajkak: a 2000-es évek sminktrendje idén télen visszatér!

A korrektoros ajkak visszatérnek, amit feltétlenül ki kell próbálnod, mert ez a sminktrend 2021 telén még szebb, mint korábban.

Ha azt hiszed, hogy a korrektornak csak az a dolga, hogy elfedje a sötét karikákat és a foltokat, akkor valószínűleg lemaradtál a 2000-es évek sminktrendjéről. A korrektor akkoriban éppúgy hozzátartozott az ajkakhoz, mint a kék festék a szemhéjakhoz. De ne aggódj, még nem késő felszállni a trendvonatra! Mert 2021 telén a rejtőzködő ajkak modern változata újra fókuszba kerül és sápadtságával elegánsan kíséri a hideg évszakot. 

Így néz ki a sminktrend 2021 telén

A korrektor rúzsként való használata nem csak előnyökkel jár: bár a matt textúra megbízhatóan elfedi az ajkak vörösét, és lehetővé teszi, hogy a száj beleolvadjon az arcbőrbe, hamar kiszáríthatja a száj vékony bőrét. Egy idő után a korrektormaradványok az ajkak ráncaiba kúsznak és ott megtelepszenek. A 2021-es téli sminktrend szelídebb és modernebb: a korrektort ezúttal sokkal természetesebben használjuk, már nem fedi az egész ajkat. Míg régebben arra törekedtünk, hogy az ajkak vörössége teljesen eltűnjön, ma már akár egy kis rúzzsal is megtámogatjuk, és csak az ajakkontúrt mossuk el – ahogyan azt Joy Meribe vagy Emporio Armani kifutóin láthattuk.

Modern rejtőzködő ajKak 

Ahelyett, hogy teljesen befednéd a szádat korrektorral, először ápold az ajkad bőrét egy gazdag ajakbalzsammal, és hagyd, hogy jól beszívódjon. Aztán jön az, ami megkülönbözteti a 2021-es téli smink trendet a 20 évvel ezelőttitől: a rúzs! Ha a lehető legközelebb szeretnél kerülni a retró trendhez, használj nude árnyalatú rúzst, de a szín is megengedett! A barnától a pirosig vagy a rózsaszínig – kedved szerint választhatod meg a rúzs árnyalatát.

Ha a rúzs a helyén van, vidd fel a korrektort az ajakkontúrra, mint egy szájkontúrceruzát. Ezután egy szivacs segítségével, pöttyözve keverd össze a két árnyalatot, hogy tökéletes átmenetet hozz létre. A rúzs fölé felvitt szájfény és a teljes ajakra simított korrektor még egyenletesebbé teszi a finisht és az átmeneteket.

Ezekkel a tippekkel el sem ronthatod

Ha annyira ragaszkodsz a 2000-es évek kinézetéhez, hogy inkább az eredeti változatot készítenéd el, csak csináld! Természetesen működik – és valószínűleg jobban is, mint régen. Ez azért van, mert a termékek textúrája az elmúlt 20 évben annyira megváltozott, hogy a korrektorok ma már gyakran tartalmaznak ápoló összetevőket is. Ezért a legjobb, ha olyat használsz, amelyikben sok tápláló összetevő van, és fedőkrém helyett inkább folyékony textúrát választasz, mert az már eleve több nedvességet tartalmaz.

TIPP: Kerüld a matt textúrákat! Minden nedvességtől megfosztják a bőrt. Ha betartod ezt a néhány szabályt, semmi sem állhat a korrektoros ajkak útjába – függetlenül attól, hogy a modern vagy a klasszikus változatot választod.