Quantcast

Átalakulás

Punk szemöldök és paróka: így lett Emma Stone-ból Szörnyella

© LAURIE SPARHAM

Nadia Stacey haj- és sminkstylist mesél Emma Stone Disney főgonosszá való átalakulásának titkairól.

Anarchikus, monokróm haj, egy feldobott skarlátvörös rúzs, kényszeres mosoly... több, mint egy egyszerű farsangi jelmez! Emma Stone legújabb alakítása  Szörnyella, azaz Cruella De Vil, a Disney klasszikus gonosztevőjének megformálása - amivel a rajzfilmfigurát a szépség elleni lázadás szimbólumává változtatja.

Gondoljunk az aranyozott kristályszemekre, a drámai tollas szempillákra és a füstös graffiti arcfestésekre, amelyek célja, hogy egy-egy vad sminktől összeomoljon a rendszer. Röviden, egy csomó Szörnyella valóság. "Nagyon remélem, hogy ez arra inspirálja az embereket, hogy lerázzák végre magukról a karantén idején viselt mackónadrágot, és kisminkeljék magukat" - mondja Nadia Stacey, a Cruella haj- és sminktervezője.

Az ELLE-nek nyilatkozva Stacey elárulta, hogy egy kristálydíszekkel teli lakókocsival, punk fotókönyvekkel és tartalék szájceruzákkal ("Emma imádja maga elkészíteni a szájkontúrját") felfegyverkezve hogyan adott Szörnyella ikonikus sminkstílusának egy zsarnoki haute couture csavart.

Szörnyella új arca

"Határozottan úgy éreztem, hogy újra kell gondolnom. A kiindulópont az 1976 körüli London és a punk mozgalom volt. Rengeteg fantasztikus fotókönyvem van a punk stílusról, amelyekben a smink saját kezűleg készült. Ezt a stílust akartam kipróbálni, amikor fekete ceruzával grafikus vonalakat rajzoltak az egész arcra - úgy gondoltam, ez egy jó megjelenés lehetne Estellának, mielőtt Szörnyellává válik, de Emma nem volt benne a dologban. Úgy érezte, hogy Estellát nagyon egyszerűnek kell bemutatnunk, hogy az ugrás Szörnyellához hatalmas legyen, és teljesen igaza volt.

"Emma válla megsérült a forgatás előtt, így hat héttel el kellett halasztanunk a munkálatokat, hogy felépülhessen. Mire átjött Londonba, bemutattam neki a haj- és sminkterveket, amelyeket végül elfogadott."

"Készítettem egy fotót Emmáról, amikor először csináltuk meg a teljes Cruella-lookot, a teljes sminket, a körmöket és a parókát. Ha ránézel, láthatod ezt a pajkosságot, szinte gonoszságot a szemében. Egyből Szörnyella lett belőle.

"Folyton kis csatákat vívtunk, a legkedvesebb módon, mert ő ránézett a sminkjére, és azt mondta: 'Ez így tökéletes', én meg: 'Nem, a szemöldöknek sokkal szögletesebbnek kell lennie.' Én a Siouxsie Soux punk szemöldök formát akartam elérni."

emma saját maga készítette a sminkjét

"Emma imádja a szépségápolási termékeket, úgyhogy olyan volt a forgatáson, mint egy gyerek a cukorkaboltban. Amikor elkezdtünk tollakat, ékszereket és hasonló dolgokat elővenni, nagyon izgatott lett. Imádja a szájkontúrt, mindig megpróbálta ellopni tőlem a szájceruzát. Néha át kellett adnom neki a tükröt a forgatáson, hogy kontúrozhassa a saját ajkait.