Quantcast

Fall 21/22

Őszi sminktrendek, amiket már most imádunk

© Valentina Valdinoci/Imaxtree

Kíváncsi vagy, milyen makeup-trendek uralják majd az őszi szezont? Sminkmester árulja el az öt alaptrendet, amit érdemes elsajátítani.  

A négy fal között töltött év és a kicsit túlságosan is forró nyár után a sminkrajongók végre leporolhatják az ecseteiket, és felkészülhetnek a sminkeléssel teli őszre! Allan Avendaño sminkmester elárulta az Elle-nek a közelgő szezon öt legnagyobb sminktrendjét, amiket már jó előre érdemes begyakorolni!

Grafikus vonalak

„Ez a kedvencem, manapság rengetegen játszanak a grafikus tusvonalakkal. Mióta az arcmaszk kötelező kiegészítővé vált, a szemünket keretező vonalakkal fejezhetjük ki a kreativitásunkat” – árulja el Avendaño. Az egyszerű fekete tusvonal mellett az aszimmetrikus formákkal is bátran kísérletezhetünk – nagyszerű és merész választás az őszi szezonra.

Ragyogó színek

„Mivel a világ jelenlegi állapota miatt a szemek kerültek a középpontba, hódítanak a szemeken a színpompás árnyalatok – mondja Avendaño. – A világ újra kinyílik, az emberek ismét izgatottan öltözködnek, a szemsmink és a ruhák összehangolása pedig valami különlegeset ad a megjelenésünknek, hiszen sosem tudhatjuk, mikor kell eltakarni az arcunkat.” Jöhetnek a lilákra, a rózsaszínekre, a sárgákra és a neonokra. Minél harsányabb, annál jobb!

Monokróm makeup

„Az azonos színcsaládba tartozó szemhéjfestékek, pirosítók és ajakszínek hatásos és szórakoztató megjelenést eredményeznek. Az aranybarackos tónusok, a kipirult bogyós árnyalatok, a vámpíros szilva árnyalatok mind remek választás, ha emelni szeretnénk a tétet ősszel.”

Füstös szemek

Fokozd a tüzet szexi, fülledt, füstös szemekkel! „Ez általában jó választás őszre, de még egy kicsit ráerősíthetsz a hatásra azzal, hogy elkened a szemhéjfestéket, vagy mély színű árnyalatokat használsz, például lilát, esetleg fémes szemhéjfestékeket adsz a mixhez” – mondja Avendaño.

Sötét ajakkontúr

„Mindig is szerettem a sötétebb ajakceruzát világosabb rúzzsal vagy szájfénnyel párosítani, hogy dimenziót teremtsünk – mondja Avendaño. – Ez nagy trend volt a '90-es években, amikor felnőttem. Aztán újra elkezdtem kipróbálni az ügyfeleken, és hamar népszerű ajakfestés lett.”

Forrás: Elle