Quantcast

Poliphaj

Octopus hair: a legújabb frizuratrend, ami már a sztárok körében is hódít

Octopus hair: a legújabb frizuratrend, ami már a sztárok körében is hódít
© Miikka Skaffari/Getty Images

 Szélsebesen söpört végig a közösségi oldalakon a poliphaj trendje.

A Pinterest 2022-es trendelőrejelzésében előkelő helyen szerepel a frizurák között a poliphaj, angol nevén octopus hair, amely főként a Z generációs fiatalok körében népszerű. Az elmúlt hónapokban átlagosan 50%-kal nőttek a keresések erre az extravagáns frizurára, és csak decemberben 89%-kal többen írták be ezt a kulcsszót a Pinterest keresőjébe. De vajon mit takar a mókás elnevezés?

A neve alapján akár egy Marvel főgonoszra is asszociálhatnánk, ám a poliphaj valójában a mullet és a shag vágások egyfajta keveréke. „A frizura jellemzője a nagy, volumenes forma a fej tetején, a haj kúp alakban hosszabbodik, a lelógó texturált tincsek pedig olyan hatást keltenek, mintha egy polip csápjai lennének” – avat be Leonardo Rocco fodrász a hajtrend részleteibe. A frizurát egy lazább vagy tömörebb frufru teszi teljessé.

A különleges vágás nem tartozik a legegyszerűbben kezelhető hajstílusok közé, ez azonban úgy tűnik, nem von le a népszerűségéből. Számos sztár kipróbálta már a poliphajat, Miley Cyrus az élen járt, de azóta Kaia Gerber modellt és Debby Ryan színésznőt is láthattuk már ilyen frizurával.

A fodrász szerint a poliphaj minden arcformához passzol, és minden hajtípushoz ideális, különösen azoknak ajánlja, akiknek vékony szálú, lelapulásra hajlamos hajuk van.

Forrás: Elle