Quantcast

Modern Beehive

Modern méhkas – a következő nagy hajtrend?

Modern méhkas – a következő nagy hajtrend?
© IMAXTREE.COM

Nagyon úgy tűnik, hogy ideje újra előkeresni a tupírfésűt és az extra erős hajlakkot, mert a méhkas-frizura újra figyelmet követel magának! 

A kétezres években Amy Winehouse hozta vissza a köztudatba a retró hajstílus divatját hatalmas, fekete, tupírozott méhkas-frizurájával, ami 2021-ben a kifutókon és a vörös szőnyegen kel újra életre. A Moschino, a Christian Cowan és a Batsheva modelljei is ezzel a hajstílussal vonultak végig a sorok között, de olyan szupersztárok is választották már ezt a frizurát jeles eseményekre, mint Anya Taylor-Joy.

Ez utóbbi talán nem véletlen egybeesés, hiszen Anya legújabb filmjének, a Last Night in Soho is részben a hatvanas években játszódik, ahol a precízen beállított hullámok, a magasba tupírozott tincsek és az arcot keretbe foglaló frufru a virágkorát élte.

Amy gigantikus méhkas-frizurája idén májusban a Brit Awards szőnyegén köszönt vissza, mégpedig Dua Lipa értelmezésében, ami sötétbarna fürtjeit magas, volument nem nélkülöző konttyal a fején lépett a fotósok elé.

A júniusi BAFTA díjátadón pedig a Szexoktatás egyik fiatal tehetsége, Aimee Lou Wood jelent meg egy hasonló, bár kicsit visszafogottabb hajviselettel. A színésznő fodrásza, Patrick Wilson akkor elárulta, a megjelenést Brigitte Bardot korabeli méhkas frizurája inspirálta, ami remekül passzolt a feltűnő gallérral ellátott Miu Miu virágos blúzhoz, amit Amiee az eseményen viselt.

A sztárfodrász egészen biztos benne, hogy a „méhkas” 2021 egyik legnagyobb trendje lesz. „Olyan világban élünk, amikor nagyon sokáig nem lehetett fodrászhoz menni. Mindenkinek rettentően hiányzott a szépségipar, ezért szerintem a nők most szeretik másképp hordani a hajukat. Nagy szükség van a mókára és a jókedvre, és pontosan ezt a hatást akartam elérni Aimee hajával is” – árulta el Patrick.

Forrás: Elle