Quantcast

And Just Like That...

Carrie, Charlotte és Miranda sminktitkai, egyenesen a kulisszák mögül

Carrie, Charlotte és Miranda sminktitkai, egyenesen a kulisszák mögül
© Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images

A Szex és New York folytatásának forgatása után kifaggattuk a reboot sminkes részlegének vezetőjét arról, pontosan milyen termékeket viselnek a New York-i barátnők az epizódokban. 

A divat mindig is az ötödik főszereplő volt a Szex és New Yorkban. A Carrie, Charlotte, Miranda és Samantha által viselt ruhák a sorozat 1998-as premierje óta ikonikus státuszt értek el, így nem csoda, hogy a haj és a smink kinézetét gyakran figyelmen kívül hagyták. Az És egyszer csak... című rebootban azonban végre a szépség is főszerepet kap.

„Úgy gondolom, hogy a smink, a haj és a jelmezek együttesen alkotják a sorozat karakterét” – mondja az Emmy-díjas Sherri Laurence, az És egyszer csak... sminkosztályának vezetője, majd hozzáteszi: a Szex és New York óriási rajongójaként nagy volt a nyomás, hogy mindenki a maga módján tűnjön ki. „Azt hiszem, hogy ezt sikerült elérnünk.” 

Laurence a brit Elle-nek mesélt az egyes karaktereknél használt sminktermékekről, az öregedés és a különböző bőrszínek ünnepléséről, valamint arról, hogy mi változott a legtöbbet a szépségápolás terén az eredeti sorozat több mint 20 évvel ezelőtti bemutatója óta.

Elle: Mit szeretsz legjobban a munkádban?

Sherri Laurence: Imádom megalkotni a karaktereket. Legyen szó egy elbűvölő megjelenésről, egy különleges hatásról vagy egy smink nélküli megjelenésről, mindennek megvan a helye a történetmesélésben. Semmi sem tesz boldogabbá, mint amikor egy színész beül a székembe, és magabiztosan távozik a kinézetével.

Elle: Hogyan kezded el a különböző karakterek megjelenését megtervezni?

S.L.: Igazából imádom azt a folyamatot, amikor valami újba kezdek, és a kezdetektől fogva karaktereket alkotok. Az elmúlt néhány évben olyan projekteken dolgoztam, amelyekben nagyon nagy szereplőgárda volt, sok nővel is, szóval már hozzászoktam a kihíváshoz.

Elle: Hogy néz ki a gyártás előtti folyamat?

S.L.: Egy sorozat, különösen egy új sorozat előkészítése során az a módszerem, hogy először lebontom a forgatókönyvet és a karaktereket, és inspirációs táblákat készítek arról, hogy szerintem milyen legyen a karakter, aztán onnan fejlődik tovább. Rengeteg beszélgetés zajlik az alkotókkal, a showrunnerekkel, a jelmeztervezőkkel, magukkal a színészekkel és a rendezőkkel, hogy képet kapjak arról, hogy ők mit látnak a karakterekből. A forgatás megkezdése előtt kamerateszteket végzünk, hogy lássuk, hogyan fognak kinézni az egyes karakterek a kamera előtt, mi működik és mi nem, és onnan indulunk tovább.

Elle: Mi a helyzet a műsor alatt? Hogy oldjátok meg a munkamegosztást, amikor ennyi szereplő van?

S.L.: Hihetetlen csapatok dolgoznak velem, például a fő sminkesem, Bridget Ritzinger, valamint Jen Suarez és Lauzanne Nel. Teljesen megbízom bennük, hogy életre keltsék az egyes karakterek elképzeléseit.

Sarah Jessica Parker személyes sminkese Elaine Offers Woulard, Cynthia Nixoné Kerrie Plant-Price, Kristin Davisé pedig Matin Maulawizada - ők évek óta készítik a sminkjeiket. Nekem nincs sok közöm a kinézetükhöz, mert a sminkesük ezt személyesen beszéli meg velük. Sokat gondolkodtam az egyes karakterekről és magukról a színészekről, mint Nicole Ari Parker, Sarita Choudhury, Sara Ramirez és Karen Pittman, hogy ki lenne a megfelelő sminkes a számukra. A kezdeti lépésekben részt veszek, aztán a sminkesek viszik tovább a dolgot. A smink mindig fejlődik egy bizonyos idő alatt, és jó móka a színészekkel is együttműködni.

Elle: Mekkora a csapatod?

S.L.: Ez az adott naptól függ! A három személyes sminkesünkön kívül egyszerre kettő és húsz közötti sminkesünk vesz részt a munkában.

Elle: Hogyan jellemeznéd Carrie sminkjét?

S.L.: Elaine Offers mindig hihetetlen munkát végez SJP-n. Annyira jó volt megosztani vele egy lakókocsit, és a kedvenc termékeinket. Elaine megközelítése a megjelenéséhez az volt, hogy friss arcot adjon, és a sminket könnyedén elkészítse. Néhány a kedvenc termékei közül a Koh Gen Do Moisture Foundation, a Tom Ford Shade and Illuminate kontúr, a Stila krémpúdere, a Milk Makeup ajak- és arcpír krémjei, valamint a Merit Cream Blush Cheeky színben.

Elle: Mi a helyzet Charlotte-tal?

S.L.: Charlotte megjelenése nagyon Upper East Side-i, továbbra is nagyon kifinomult. Matin Maulawizada elmondta, hogy néhány kedvenc terméke a Retrouvé Eye Concentrate, hogy kisimítsa és megszépítse a szemkörnyéket. Színek terén a japán Suqqu márkát szereti, valamint a krémes alapozójukat, a Charlotte Tilbury pirosítókat és a Kosas rúzst Rosewater árnyalatban.

Elle: És Miranda?

S.L.: Miranda új önismeretét vállalja, és odafigyel a bőrére és a sminkjére. Kerrie Plant-Price kedvencei közül az Aleph Beauty Concealer/Foundation 1.5 és 2.0, az Aleph Beauty Prep/Finish Powder, az AKT Therapy Elemental Sun Balm, a Pat McGrath szemhéjfestékek és a Dior Addict Stellar Gloss Balm Lip Gloss voltak.

Elle: Beszéljünk az új szereplőkről, például Lisa Todd Wexley-ről, akit Nicole Ari Parker alakít.

S.L.: Én készítettem Nicole sminkjét, és ez mindig öröm volt, mert minden jól áll neki. A karaktere nagyon felsőosztálybeli, és a sminkje is mindig ezt tükrözi. Minden a bőréről szólt, és annak a krémesen szép textúrájáról. Különösen szórakoztató volt az évad során a csillogóbb megjelenéseit elkészíteni.

Néhány kedvenc termékem, amit használtam: Tom Ford Glow Bronzer Gold Dust színben, Anastasia Beverly Hills Soft Glam Palette, és a Lashify szempillákat is használtam, hogy természetes szempillákat varázsoljak neki. Charlotte Tilbury Hot Gossip színű szájfényt és Marc Jacobs French Tickler színű szájfényt is szerettem. A másik kedvencem a Fenty Gloss Bomb volt Hot Cherry színben.

Elle: Mit szólsz a Sarita Choudhury által alakított Seema Patelhez?

S.L.: Nagyon szerettem Sarita sminkjét elkészíteni. Seema egy erőteljes főnök, és mindig is nagyon erős volt a megjelenése. Sarita szereti az Old Hollywood-i matt ajkakat. Imádta a Bianca Jagger-referenciákat is, amiket megbeszéltünk. Matt, semleges szemhéjfestékkel játszottunk, és matt, mélyvörös ajkakkal vagy matt, nude színű ajkakkal, sötétebb, füstösebb szemekkel. A szempillákra is összpontosítottunk a Lashify használatával.

Néhány kedvenc termékem, amit használtam: Patrick Ta Creme Contour és Powder Duo She's Chiseled színben, Inglot Gel Liner, Tom Ford Eyeshadow Quad Mink Mirage színben, Tom Ford Lip Lacquer Luxe Habitual Matte színben, és Charlotte Tilbury rúzs Confession színben, Patrick Ta ajakceruzával She's So Strong színben.

Elle: Mesélj nekünk a Karen Pittman által alakított dr. Nya Wallace megjelenéséről.

S.L.: Karen elvileg egy természetesebb, gyönyörű nő. Ő egy professzor, és bohém stílusa van. A sminkje egyértelműen a bőréről szól, és arról, hogy úgy nézzen ki, mintha nem is viselne sminket. Bridget Fenty alapozót, Charlotte Tilbury bronzosítót és Pat McGrath korrektort használt, hogy kiemelje csodálatos bőrét. Emellett Tom Ford szemhéjfestéket használtunk Cognac Rose színben és Tom Ford Sheer Cheek Duo-t Lissome színben a pirult ragyogás érdekében. Az ajkait Charlotte Tilbury Tinted Love termékével színeztük.

Elle: És végül Che Diaz, akit Sara Ramirez alakít.

S.L.: Che megjelenése nagyon természetes volt. Sara kiveszi a részét a tervezésből, és együtt dolgoztunk azon, hogy kitaláljuk az egyes tetoválások elhelyezését. Mindegyik tetoválásnak sok jelentése volt Sara számára, így rengeteg munka és tervezés kellett minden lépéshez! Természetes megjelenéséhez Lauzanne Nel kedvencei a Dior Airflash alapozó és a NARS Radiant Creamy Color Corrector Medium színben, amelyet Dior Backstage Face and Body Powderrel egészítettek ki.

Elle: Hogyan változtak ezek a megjelenések az eredeti HBO show-hoz képest?

S.L.: Azt hiszem, erre a kérdésre az a válasz, hogy az eredeti show 1998 és 2004 között készült, így a sminkelési trendek határozottan megváltoztak. Akkoriban a vékony szemöldök, a kontrasztos, sötétebb szájfény és a több pirosító volt divatban. Most a szemöldök teltebb, a szemhéjpúderek kiegészítik az ajkak színét, a pirosító pedig inkább természetesebb. A barnítás is finomabb megközelítést kapott.

Elle: Egyfajta kiváltság, hogy mindenféle bőrtónussal dolgozhatsz ebben a produkcióban.

S.L.: Imádok különböző bőrtónusokkal dolgozni, és az elmúlt néhány sorozatban, amelyben dolgoztam, sokkal többször volt alkalmam erre. A fő ok, amiért szeretem, hogy ezt csinálhatom, az az, hogy minden nőt a legszebb módon kell ábrázolni. Végre eljutottunk oda, hogy több színes bőrű nő jelenik meg a mainstream televízióban és filmben, ez pedig már régóta esedékes volt.

Elle: A műsor az öregedést is ünnepli. Hogyan hangsúlyozod a nők életkorát, miközben a külsejüket is kiemeled? És milyen termékeket használsz?

S.L.: Imádom, hogy a műsor az öregedést és az abban rejlő szépséget ünnepli. Számos dolog van, amit megtehetsz, hogy fokozd egy idősebb nő természetes szépségét. Minden a ragyogó bőrről szól. Szeretem a Tom Ford Illuminating Foundationt használni, hogy természetes, krémes hatást kölcsönözzek a bőrnek. Emellett az ajkak természetes módon történő kiemelése is elengedhetetlen. A szemen különböző formák létrehozása, valamint a szempillák használata segít a szemek kiemelésében. A kedvenc szempilláimat a Lashify gyártja. Akár természetes tekintetet, de drámai megjelenést is elérhetünk ezekkel a pillákkal.

Forrás: Elle