Quantcast

Éteri fény a szemeken, és marcell-hullámos frizura az ELLE Fashion Show kifutóján

Interjúk a backstage-ben

Természetes hatás és éteri fény a szemzugban

Keserű Barbara nyolc éve dolgozik sminkesként. Az ARTDECO-nál 4 éve tevékenykedik, 3 éve, mint vezető sminkes emellett aktívan részt vesz különböző projektekben, kampányokban, divatanyagokban. Több divateseményen is dolgozott már korábban, idén az ELLE Fashion Showra egy 14 fős csapattal érkezett. Őt kérdeztük a modellek üde sminkjével kapcsolatban:

Mi volt a koncepció a készítés során?

Az ELLE Magazin művészeti csapatával történt egyeztetés alatt készítettünk egy tervet. A smink gerincét Stella McCartney 2016-os Fall/Winter Ready to Wear sminkje inspirálta, amit kiegészítettünk egy szemhéjpúderrel és egy krémes pirosítóval. A cél alapvetően egy természetes hatású smink volt, de valójában a szemzugban lévő fehér festék lett a fókusza az egész look-nak.


Milyen termékeket használtatok, és hogyan készült el a smink lépésről-lépésre?

1.       A tisztítás és ápolás után egy közepesen fedő vízbázisú alapozót használtunk. A szemek alá és a kiemelendő(highlight) területekre folyékony korrektort tettünk, a T-vonalra fixáló púdert vittünk fel a matt hatás eléréséhez. Az orcákat szabadon hagytuk, hogy természetes fényt kapjon a make-up. A szemhéjakra (a 3 in 1 bázison kívül, ami a szemhéj színét is semlegesíti) az ARTDECO 30-as számú selyemfényű szemhéjpúderét tettük, amit egészen a szemöldökig húztunk, illetve kifelé a szemek irányába. Ezután Supracolor terméket használtuk (nem ARTDECO termék), amit fektetett V alakban vittünk fel a belső szemzugba, így lett egy csapásra felfrissült és üde a tekintet. Végül a Curl & Style szempillaspirál banán alakú szilikonos keféjével tettük a pillákat gyönyörűen ívelté és hangsúlyossá.

2.       A szemöldököknél szemöldökport használtunk, amit belülről-kifelé satíroztunk, követve a szemöldök vonalát, majd a szálakat átkeféltük, így nem lett határolt a szemöldök, hanem természetes hatású maradt. Ezután a szemöldököket egy átlátszó szemöldökzselével ferdén felfelé ívelő mozdulattal fixáltuk.

3.       Az orcákra krémes pirosítót tettünk,így nemcsak színt, hanem highlightot is kapott az arc, ezért külön highlightert már nem használtunk.

4.       Az ajkakra vadmangó vajas hidratáló ajakápoló került, ami a mentoltól még teltebb hatást kölcsönzött. Könnyen viselhető, nem csúszik el, és nem is tapad.

5.       Végül befejezésként oxigénes beauty water-rel fújtuk le az arcot,ami nemcsak frissítő, hanem fixáló hatású is. Ilyenkor a púder részecskéi enyhén nedvesek lesznek, melyek száradás után egy vékony fixáló réteget hoznak létre, tartósabbá téve a kész makeup-ot.

6.       A show-k alatt a backstageben a mini korrekciók mellett olajfelszívó papírral és fixáló púderrel frissítettük a sminket.


A termékek listája:

-Arc: alapozó-High Definition Foundation , korrektor-Perfect Teint Concealer, erősen fedő korrektor-Camouflage, krémes pirosító-Cream Rouge Cheek & Lips (32), transzparens fixáló púder- Fixing Powder,

-Szemek: szemhéjbázis-Art Couture 3 in 1 Eye Primer, szemhéjpúder-Eyeshadow 30, szemöldökpor-Eyebrow Powder, átlátszó szemöldökfixáló zselé-Clear Lash &Eyebrow Gel, ívelő szempillaspirál-Curl & Style Mascara, speciális fehér festék a szemzugba-Supracolor

-Száj-Glossy Lip Volumizer

Kacskaringós marcell-hullám feszes copffal

Idén Herczeg Csaba (azaz Gepárd) és csapata készítette az ELLE Fashion Show-n a modellek frizuráit. Gepárd 2000 óta folyamatosan a divatszakmában dolgozik, különféle magazinok divatanyagaihoz találja ki a hajakat, de emellett saját fodrászszalonjában is tevékenykedik. Ő mutatta be a modellek frizuráit a backstage-ben:

"Az előre egyeztetett koncepció egy könnyed, copfba fogott haj, marcell-hullámra emlékeztető csavarral és hangsúlyos oldalválasztékkal. Miután egyenesre szárítottuk a modellek haját, készítettünk egy oldalválasztékot, majd a haj felső részét átnedvesítettük, és felvittük a Schwarzkopf Osis Grip nevű hajhabját. Fontos, hogy ezt nem szárítottuk meg, hiszen így maradt tartós és fényes a később a hajba fésült klasszikus marcell-hullám. Befejezésként készítettünk egy feszes tarkócopfot.'