Quantcast

Elle-teszt

Éles bevetésen a Dyson hajformázók

Éles bevetésen a Dyson hajformázók
© Ajkai Dávid

Háromféle eszközzel, háromféle hajtípuson különféle frizurák készültek – ám ezúttal nem modellek, hanem az Elle munkatársai kerültek a fodrász kezei közé. 

 A Dyson hajformázói olyanok a maguk kategóriájában, mint a Rolls-Royce vagy a Rolex a sajátjában – a legmagasabb szintet képviselik, legalábbis ezt beszélik fodrászberkekben. A szerkesztőség néhány tagjának alkalma nyílt arra, hogy ezekkel a különleges hajformázókkal „élesben” ismerkedjenek meg, azaz a frizurájuk elkészítése közben. Megérkezett a fodrász és vele együtt a „nehézfegyverzet”:  a Dyson Supersonic™ hajszárító, mely az Air Multiplier™ technológiát használja a gyors szárításhoz, a Dyson Airwrap™ hajformázó, amely a Coanda-hatást, egy aerodinamikai jelenséget hasznosítva göndöríti, hullámosítja és szárítja a hajat, valamint a Dyson Corrale™ hajvasaló, amely lehetővé teszi a haj alacsonyabb hőmérsékleten történő formázását, így megőrizve a haj egészségét.

EGYENES ÉS SIMA

Ilkaházi Renáta értékesítési munkatársunknak a hajszárító okozott kellemes meglepetést. „Göndör hajam van, szerencsére sok, de vékonyszálú és sok a babahajam is. Egyenesre szárítva szeretem, mert így több napon keresztül szépen tart. Nagyon pozitív a tapasztalatom, a nehéz hajszárítók miatt hamar elfárad a kezem a hosszú hajam szárítása közben, és nem is tudom könnyen kiszárítani. A Dyson Supersonic készülék meglepően könnyű, kicsi és sokkal halkabb, mint a fodrászatokban megszokott készülékek, de még azoknál is csendesebb, amelyeket korábban otthon használtam. Szárítás közben nem éreztem a forróságot, mégis gyorsan és könnyen formázható volt a hajam. A sok kiegészítő közül az új Flyaway kisimító fúvófej volt a kedvencem, melynek segítségével az apró hajak is könnyedén formázhatóvá váltak. Elégedett vagyok az eredménnyel.”

A szabadalmaztatott Air Multiplier™ technológiának köszönhetően a hajszárítóból kiáramló levegő mennyisége háromszorosa a motorba kerülő levegő mennyiségének, így gyorsan megszáríthatjuk és formázhatjuk vele hajunkat, alacsonyabb hőfokon. A Dyson Supersonic™ hajszárító másodpercenként több mint 40 alkalommal méri és szabályozza a kibocsátott levegő hőmérsékletét, ezzel megakadályozza a magas hőmérséklet okozta károsodást, hogy a haj fényes és egészséges maradjon.

Klasszikus hullámok 

Fodor-Kassai Mónika szépségszerkesztő saját maga göndöríti a haját – ezúttal viszont a fodrászra és a Dyson AirWrap-re bízta magát. „Renátával ellentétben nekem egyenes a hajam, de én mindent elkövetek, hogy minél hullámosabb legyen. Minden hajmosás után hajsütővel formázom, ami miatt a végei láthatóan el is vannak vékonyodva. Az AirWrap-nek viszont nincs magas hőmérsékletre szüksége ahhoz, hogy ilyen szabályos loknikat hozzon létre, ezzel kíméli a hajat. Mivel folyton sietek, rohanok valahová, számomra fontos tényező a gyors tempó – a készülék ezt is hozta, mivel pillanatok alatt elkészült vele egy-egy tincs, tíz perc alatt kész volt a frizurám.”

Az AirWrap hajformázó működése a Coanda-hatás néven ismert aerodinamikai jelenségen alapul, a nagy sebességű levegősugár a nyomáskülönbségek miatt gyakorlatilag a formázó henger felületére vonzza a hajtincset és feltekeri rá. Az új „long” kiegészítők ideálisak hosszú hajhoz. A hajformázó használata egyszerűen elsajátítható, kézre áll. 

Beach waves

Virág Zsófi divatszerkesztő hullámos haja tengerparti hullámok elkészítésére ihlette a fodrászt, amihez a Dyson Corrale hajformázót használta. „Imádom a több az egyben készülékeket, így örültem, hogy bár hajvasalóval dolgozik a fodrász, mégis hullámos lett a hajam. Ábel egy szuperizgalmas technikát használt a laza hullámok elkészítéséhez: Marcell-hullámokra emlékeztető tincseket készített a hajvasaló folyamatos, gyors ütemű lenyomásával. Ehhez pedig óriási segítség, hogy a készülék vezetékmentesen is használható. Nem tekeredik a kezünkre, nem verjük le a fürdőszobapolcról a krémeket, miközben a vasalóval zsonglőrködünk, ami a hozzám hasonló ügyetlen, de lelkes otthoni felhasználóknak tényleg megváltás. Megnyugtató, hogy különböző, akár alacsonyabb hőfokon is működik a vasaló, így a szőkítés miatt kissé száraz hajvégeim egyáltalán nem szenvedték meg a hullámosítást. A körülbelül 20 perces procedúra után Ábel csak kicsit szétfésülte a hullámokat és már készen is álltam frizurában és lélekben a tengerpartra!”

A  Dyson Corrale rugalmas lapjai igazodnak a tincs formájához, egyenletesebben érik a hajszálakat. Ez lehetővé teszi a szebb eredményt, 50%-kal csökkentve a magas hőmérséklet okozta károsodást. A többi Dyson hajformázóhoz hasonlóan szintén hajkímélő Intelligent Heat Control (hőmérsékletet ellenőrző okos) technológiával tartja precízen a kívánt hőmérsékletet.

Ha szeretnél többet megtudni a készülékekről, a dyson. hu weboldalon találsz videókat és bővebb információt!