Quantcast

Körömtrend

Baby boomer: a manikűrtrend, ami ellepte az Instagramot

© Instagram @audrianalorraine

Modernebb, mint a francia manikűr, eredetibb, mint a nude lakkok – a baby boomer körömfestés lényege a semleges színekből készített átmenet. Alexandra Falba szakértő most elárulja, hogyan készíthetjük el otthon is tökéletesen.

„Egy kicsit a neo-franciára hajaz” – magyarázza Alexandra Falba, az OPI manikűr szakértője. „Az elmúlt másfél évben több nemzetközi közösségi oldalon is találkozhattunk vele.” A baby boomer körmök minden körömfestés iránt lelkesedő Instagram-oldalon megtalálhatók, de nem csak virtuálisan népszerű. A halvány rózsaszín és a fehér színek átmenete finom, de nem triviális. A francia manikűr új típusa sokak szívét elrabolta. Arra azonban nem árt felkészülni, hogy teljesen már technikát igényel az elkészítése.

Mi a különbség?

„A francia manikűr esetében a rózsaszínre festett körmök végére kerül egy vékony, fehér csík. Ezzel szemben a baby boomer körmöknél sokkal finomabb a színek átmenete, ezáltal divatosabb. A francia manikűrnél a színek egy határozott ecsetvonással jól elkülönülnek” – magyarázza a szakértő. És hogy mi a baby boomer festés előnye? Az, hogy mindenféle körmön jól mutat, a kerekdedtől a szögletesen át a hosszúkás mandulaformáig. Még az egészen rövidre vágott körmökön is kipróbálhatjuk.

Így készítheted el otthon

  • Egy latex szivacsra vagy szemhéjfesték-applikátorra lesz szükséged a művelethez.
  • A két színt vidd fel a szivacsra úgy, hogy enyhén fedjék egymást, ezzel középen kialakuljon egy harmadik, jól elkülöníthető árnyalat.
  • Ezután a szivacsot finoman nyomkodd rá a körmeidre, legalább 3-4 alkalommal. Az ismétlések között hagyd száradni kb. 1 percig.
  • Zárásképp jöhet rá egy réteg fedőlakk.

További inspirációért kattints a galériánkra!

Forrás: Elle