Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MANIKŰR

Az airbrush körömfestési technika most a legszebb az Instagramon

2022. július 02.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

szépségtrend köröm körömdíszítés körömtrend manikűr nyár
Az airbrush körömfestési technika most a legszebb az Instagramon
© Shutterstock

A nyár legnépszerűbb manikűrje a nosztalgikus ’90-es éveket idézi fel! Íme az airbrush!


Kicsit színes, kicsit visszafogott, de mindenképpen nagyon nyárias a ’90-es évek nosztalgikus balatoni nyarait idéző manikűr, amit legszívesebben minden színben kipróbálnánk. Ha már unod a virágmintás körmöket és ha a gyöngyökkel díszített körmök is túl macerásak, akkor az airbrush technikát neked találták ki!

Mesés színátmeneteket lehet vele képezni

A technika lényegében egy elmosott, színátmenetes „ombre” átmenetet képez a köröm felszínén úgy, hogy egy apró festékpisztollyal szórják rá a festéket. A gép segítségével nagyon finoman, rétegről rétegre lehet képezni az átmenetet, ezért egészen gyönyörű mestermunkák is létrehozhatók így.

A tapasztalatok szerint az ilyen technikával festett műkörmök tartósabbak az akril vagy a géllaknál, ám folyamatos terhelés mellett két hét alatt bizony ennek a körömnek is lejár az ideje. Ettől függetlenül érdemes kipróbálni, mert egy teljesen új és egyedi élményt a szép körmökért rajongók számára, akik közül van, aki úgy beleszeret, hogy többé már nem is kér más manikűrt!

Nem egyszerű az elsajátítása

Az airbrush körömfestési technika azonban több egy szimpla manikűrnél: az ilyen eljárásoknál kész művészi alkotások készülnek, melyeket azonban nem lehet egyik napról a másikra elsajátítani. A festékpisztoly segítségével díszített manikűrök elkészítésével csak speciális továbbképző tanfolyamokon tanítják, melyeket tényleg csak a legprofibb körmösök vállalnak el.

Éppen ezért, mielőtt te is szemet vetsz egy ilyen manikűrre, érdemes megkérdezni a körmösödet, hogy egyáltalán tud-e ilyet vállalni és ha igen, mennyire ért hozzá. Ha sajnos nem tudja miről van szó vagy nem hozzáértő a témában, érdemes máshoz fordulnod, mert ez az a manikűr, amit tényleg könnyen el lehet rontani. Másik megoldást jelenthet az otthoni DIY technika, ami azonban nem festékszóróval, hanem szavatosságon túli színes szemhéjfestékek segítségével készül.

Festékszóró nélkül is működik

Ha tehát inkább saját magad próbálnád ki ezt a technikát, arra is van lehetőség – ráadásul festékszóró nélkül, csupán lejárt szavatosságú szemhéjfestékek segítségével! Igaz, így kicsit pepecselősebb, de a műalkotásoknak is beillő szép körmök megérik a fáradalmakat. 

Először is szükség lesz egy alapvető körmös felszerelésre: ragasztólakkra, fedőlakkra, valamint átlátszó, műanyag körmökre. Ha ezek megvannak és sikeresen fel is helyezted őket magadnak, akkor nincs más dolgod, mint nagyon élénk színű szemhéjpúderekkel beszínezni, majd egy ecsettel
elmaszatolni a kívánt felületet.

Ilyenkor érdemes olyan szemhéjsminket használni, melyeknek már rég legjárt a szavatosságra - azok ugyanis még jobban tapadnak a ragasztóba. A végén érdemes két réteg fedőlakkot használni, hogy idő előtt biztosan ne jöjjenek le a porszemcsék. Mutatjuk is, hogyan kell csinálni lépésről lépésre!

@borablueprint honestly could use eyeshadow for nails in so many other ways #airbrushnailart #eyeshadownailpolish #gelnailart ♬ Baby My Phone - Yameii Online


Via 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves