Quantcast

#Bouffant

A tupírozott frizura lehet az idei ünnepi szezon sztárja

A tupírozott frizura lehet az idei ünnepi szezon sztárja
© Moschino/Imaxtree

Hivatalosan is kijelenthetjük: a bouffant visszatért!

A magasra tupírozott, kerekded frizura – hivatalos nevén a bouffant – idén újult erővel tér vissza, méghozzá az év végi ünnepi szezon első számú trendjeként. Jeremy Scott tervező a Moschino 2022-es tavaszi-nyári kifutóján élesztette újjá a tupírozott haj iránti lelkesedésünket, modelljeivel olyan 60-as évekbeli stílusikonok előtt tisztelegve, mint Audrey Hepburn, aki az Álom luxuskivitelben című film Holly Golightlyjaként tette divatossá a tupírozott és feltűzött frizurát.

2021-ben úgy tűnik, hogy a kor nagy dívái is erre a hajviseletre szavaznak, Lady Gaga A Gucci-ház filmjének turnéján többször is tupírozott tincsekkel lépett a vörös szőnyegre, de a hollywoodi újonc Tessa Thompson is előszeretettel merít inspirációt Audrey Hepburn megjelenéséből.

A bouffant tehát igazi ünnepi hajviseletté nőtte ki magát, így hát helyet követel magának az év végi partikon.

Hogyan viseld stílusosan?

Bizony, a bouffant nem csak a hollywoodi sztárok kiváltsága, az idei partiszezonban te is bátran kísérletezhetsz vele! Elvégre a 2021-es szépségápolási mottónk: pompázz!

Fültől fülig egy vízszintes vonalban válaszd két részre a hajadat, a hátsó, nagyobb mennyiséget egy tupírfésűvel alaposan tupírozd fel, és amikor már elég magas, rögzítsd egy csattal. Az elülső tincseket ezután igazítsd el úgy, ahogy szeretnéd: hátrasimíthatod a kontyodra vagy akár a füled mögé is tűzheted. Utolsó lépésként pedig ne spórolja hajlakkal, ez adja meg a bouffantnak azt a tartást, amire az átbulizott estéken szüksége van.

Forrás: Elle