Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

A Dyson feltárta előttünk titkait

A luxus hajszárító- és formázóeszközök fellegvárában jártunk

2023. június 26.

9 perc olvasás

Fodor-Kassai Mónika

szépség dyson hajszárító
A luxus hajszárító- és formázóeszközök fellegvárában jártunk
© Dyson

A Dyson Supersonic hajszárító egy legenda a professzionális hajápolás világában, akárcsak a Dyson csúcstechnológiás hajformázó eszközei. A világ vezető fodrászai esküsznek a márkára, és most már mi is tudjuk, hogy miért. A világ egyik leginnovatívabb technológiai vállalatának és világszerte piacvezető termékeinek létrejöttét egy elhivatott, művészeti akadémiát végzett mérnök, James Dyson, zsenialitása tette lehetővé, akit neveztek már kegyetlenül kreatívnak, állhatatosnak és úttörőnek. Dysonnak a vállalat sikerét megalapozó, első porzsák nélküli cyclon porszívót 5 évnyi munkával, kísérletezéssel és 5127(!) prototípus megépítésével sikerült megalkotnia, ami minden addiginál fejlettebb, ugyanakkor energiatakarékosabb forradalmi technológiát képviselt. Az azóta eltelt 44 év alatt a vállalat a háztartási gépek mellett hajformázó eszközökkel valamint mezőgazdasági divízióval bővült.


A Dyson DNS-e: kutatás és fejlesztés

A neves brit technológiai vállalat nemcsak elegáns és innovatív fogyasztói termékeiről ismert, hanem a kutatás és fejlesztés iránti rendíthetetlen elkötelezettségéről is.

Mint mindenkit, minket is frusztrálnak a nem megfelelően működő termékek. Tervezőmérnökként tehetünk valamit ez ellen. Mindannyian a találmányok és a fejlesztések hívei vagyunk." - James Dyson.

Ma a világ 65 országában van jelen a Dyson – a fejlesztés iránt elkötelezett 6000 mérnöke és tudósai Nagy Britanniában, Szingapúrban és Malajziában egytől-egyig szakértők a maguk területén, többek közt a robotikában, akusztikában, elektronikában vagy mikrobiológiában. Közös munkájuk olyan készülékeket eredményez, amelyek teljesítményüket tekintve kitűnnek a versenytársaink közül, és tartós használatra alkották meg őket. 
A Dyson a mérnöki kiválóságra és a csúcstechnológiákra összpontosítva, a kutatásba és fejlesztésbe fektetett erőfeszítései által számos iparágban az innováció élvonalába repítette a vállalatot. A mesterséges intelligenciától (AI) a robotikáig, a fejlett anyagoktól a 3D nyomtatásig a Dyson a legújabb fejlesztéseket használja fel, hogy olyan termékeket hozzon létre, amelyek nemcsak innovatívak, hanem intelligensek és fenntarthatóak is. E technológiák kihasználásával a vállalat célja, hogy növelje a felhasználói élményt, javítsa az energiahatékonyságot és minimalizálja a környezeti hatásokat.

Dyson hajbemutató

A Dyson kutatólaboratóriumaiban jártunk

A mérnöki és háztartási gépek terén szerzett szakértelméről híres vállalat 7 évvel ezelőtt a hajformázási piacra is kiterjesztette hatáskörét, és csúcstechnológiájával, innovatív dizájnjával forradalmasította a fodrászat világát. Az összes kutatás, fejlesztés valamint a formatervezés az angliai Malmesbury-ben veszi kezdetét, itt dolgozik James Dyson és csapata nap mint nap azon, hogy jobban működővé tegye a dolgokat. Ebbe a különleges világba kaphattunk betekintést egy exkluzív gyárlátogatás során. Itt személyesen is meggyőződhettünk arról, hogy a Dyson készülékei a felhasználói igények precíz megértésén alapszanak.

A haj mély ismerete alap 

Elsőként a haj tudományában merülhettünk el, ugyanis a Dyson hajformázó eszközök kialakításánál a legfontosabb tulajdonság a hajszálaink egészségének megóvása! Rob Smith kutató mérnök előadása a haj és a fejbőr valamint a mikrobiom (a fejbőrön található mikroorganizmusok összessége) mély ismeretéről tanúskodott, amit a laborban zajló kísérletek sora még jobban megerősített. Végigjártunk jó néhány hajlabort, ahol a hajformázás mechanikus hatásait valamint a forró levegő hajra kifejtett hatásait kutatják. Rögtön az első laborban James Dyson saját hajszálának elektronmikroszkópos képét is láthattuk, aki a készülékek hatásait a saját haján is vizsgálta, de találkoztunk saját fejlesztésű „hajkefélő készülékkel” és szintén saját fejlesztésű szorgos fodrász robottal is.

Ez az egyedi robot naphosszat fáradhatatlanul formázza Dyson hajegyenesítőjével a hajtincseket, az ismétlődő hőhatás hajszálakra kifejtett következményeinek feltárására 
Ez az egyedi robot naphosszat fáradhatatlanul formázza Dyson hajegyenesítőjével a hajtincseket, az ismétlődő hőhatás hajszálakra kifejtett következményeinek feltárására 

A Dyson eszközök intelligens hőszabályozással vannak felszerelve, amely másodpercenként 20-szor méri a hőmérsékletet, így biztosítva, hogy a hajat soha ne érje túlzott hőhatás. Ez a funkció minimalizálja a hőkárosodás kockázatát, maximális teljesítmény mellett. Ideális választás azok számára, akiknek fontos a haj egészsége.

A labor, ahol elejtik a Dyson készülékeket

A termékek tesztelését nyomon követve a 3D-nyomtatott prototípusoktól kezdve, a Dyson-hajszárítók lelkét adó kicsi, de rendkívül erős motorral végzett teszteken keresztül, az elektromágneses-, akusztikus- és töréstesztekig világossá vált számunkra, mi tart akár 6 esztendeig egy új hajformázó kifejlesztésén.

A legújabb fejlesztésű hajformázó az Airstrait 3D nyomtatott prototípusa
A legújabb fejlesztésű hajformázó az Airstrait 3D nyomtatott prototípusa

Számomra az egyik legsokkolóbb információ az volt, hogy miután a nagy értékű készülékeket számtalanszor elejtik a töréstesztek során, még ugrálnak is rajtuk – ahogy a bennünket kísérő szakértő fogalmazott. Itt bizony nem viccelnek, a lehető legkomolyabban veszik a tartós használatra gyártást!

Izolált laborban vizsgálják a készülékek elektromágneses sugárzását, ami nem elhanyagolandó például egy fodrász számára, aki egész nap vele dolgozik
Izolált laborban vizsgálják a készülékek elektromágneses sugárzását, ami nem elhanyagolandó például egy fodrász számára, aki egész nap vele dolgozik
 Ez a kicsi, de annál nagyobb teljesítményű digitális motor a Dyson Supersonic hajszárítók lelke, másodpercenként 13 liter levegőt mozgat meg!
 Ez a kicsi, deannál nagyobb teljesítményű digitális motor a Dyson Supersonic hajszárítók lelke, másodpercenként 13 liter levegőt mozgat meg!
A hangszigetelt szobában, ahol a készülékek hangkibocsátását mérik, olyan csend uralkodik, hogy egy idő után szó szerint beleszédül az ember
A hangszigetelt szobában, ahol a készülékek hangkibocsátását mérik, olyan csend uralkodik, hogy egy idő után szó szerint beleszédül az ember

A vállalat kiterjedt felhasználói kutatásokat és teszteléseket is végez, hogy felmérhessék, miként lépnek interakcióba az emberek a termékeikkel, feltárva a gyenge pontokat és a fejlesztési lehetőségeket. A felhasználó-központú tervezésnek köszönhetően a Dyson innovációi nem csak technológiailag fejlettek, hanem egyszerűen használhatók, intuitívak és ergonomikusak - emellett formatervezett megjelenésükkel a legigényesebb enteriőrbe is illeszkednek.

A puding próbája 

A gyárlátogatást követően végre rászabadulhattunk az összes hajformázó eszközre egy haj-workshop keretében, melyet a márka hajápolási divíziójának trénere tartott. A mesterfodrász beavatott bennünket a professzionális hajformázás világába, profi trükköket osztott meg velünk és minden felmerülő hajformázással kapcsolatos kérdésünket megválaszolta. A készülékeket sorra kipróbáltuk, magunkon és egymáson teszteltük. Mivel rengeteg babahajam van, amelyek hajszárítás után szerteszét szálldosnak, kedvenc tartozékommá lépett elő az új FlyAway simító fúvófej, amely a Supersonic hajszárítóhoz csatlakoztatható és tűpontosan irányított hideg légsugarak segítségével tökéletesen lesimítja a rebellis hajszálakat.

FlyAway simító fúvófej akció közben 
FlyAway simító fúvófej akció közben 

Végül muszáj megemlítenem a hajegyenesítés legújabb, ragyogó csillagát, a Dyson Airstrait készüléket, amely a haj egyenesítését anélkül, hogy a hajhoz érne, csupán a meleg levegő és a precíziós légáramlás segítségével végzi. Csodát láttunk, ahogyan Larry King, sztárfodrász, a Dyson globális nagykövete egy hosszú, erős szálú, igencsak göndör hajú kolléganőnk tincseit egyenesre varázsolta pusztán a levegő erejével (és másnap is ugyanolyan egyenes volt!). A készülék egyelőre a hazai piacon még várat magára, de ami késik, nem múlik – érdemes kivárni!

Larry King mesterfodrász az új Airstrait készülékkel dolgozik 
Larry King mesterfodrász az új Airstrait készülékkel dolgozik 

Fenntarthatósági szempontok 

A Dyson hajformázó eszközei a kiemelkedő teljesítményük mellett a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségét is tükrözik. Minden Dyson készülék hosszú élettartamra tervezett, kiváló minőségű anyagokból készült, így biztosítva a tartósságot, és csökkentve a hulladék mennyiségét. A Dyson a fenntarthatóság fontosságának szellemében rendkívüli erőfeszítéseket tesz a kutatási és fejlesztési folyamatok során a környezettudatos gyakorlatok beépítésére. Emellett a Dyson olyan alternatív fenntartható anyagok után kutat, amelyek a teljesítmény csökkenése nélkül minimalizálják a környezeti hatásokat. A fenntartható innováció felkarolásával a Dyson célja, hogy hozzájáruljon egy zöldebb jövőhöz, és pozitív változásokra inspirálja az iparágat.

Vágyaink tárgyai

A Dyson Supersonic hajszárító a bemutatását követően egy csapásra szenzációvá vált. Ez a forradalmi hajszárító a Dyson Air Multiplier technológiáját használja a motorba beszívott levegő mennyiségének felerősítésére, ami egy nagy sebességű, szabályozott légsugarat eredményez. Az eredmény? Gyors és hatékony szárítás, hőkárosodás nélkül. A Supersonic elegáns és ergonomikus kialakításával, a testreszabott hajszárítást lehetővé tevő mágneses tartozékokkal és az intelligens hőszabályozással a legmagasabb színvonalú, precíz hajformázási élményt nyújtja.

dyson hajszárító

A Dyson Airwrap hajformázó sokoldalú és innovatív funkcióival új szintre emeli a hajformázást. A Coanda-effektusnak köszönhetően, amely a levegő segítségével vonzza és csavarja a hajtincseket a formázó henger köré, az Airwrap lehetővé teszi a különböző frizurák könnyed kialakítását minden különösebb gyakorlat nélkül. A hajformázó különböző tartozékokkal, többek között göndörítésre alkalmas formázó hengerekkel, simító kefékkel és volumennövelő kefékkel rendelkezik, számos felhasználási módot és a kreativitásunk kibontakozását biztosítva. A hőszabályozás, a légáramlás és a formázás kíméletes megközelítésének kombinálásával az Airwrap segít megóvni a hajat az extrém hőkárosodástól, miközben lenyűgöző eredményeket nyújt.

A ROVAT LEGNÉPSZERŰBB CIKKEI

Kiderült, hogy mi a világ 3 legtöbbet eladott parfümje
1

Kiderült, hogy mi a világ 3 legtöbbet eladott parfümje

2023.01.21. 3 perc olvasás

Kiderült, hogy mi a világ 3 legtöbbet eladott parfümje

A hajszín, ami minden nőt fiatalít a fodrászok szerint
2

A hajszín, ami minden nőt fiatalít a fodrászok szerint

2024.02.24. 3 perc olvasás

A hajszín, ami minden nőt fiatalít a fodrászok szerint

Ez az újfajta francia manikűr lesz 2023 slágere
3

Ez az újfajta francia manikűr lesz 2023 slágere

2023.02.07. 1 perc olvasás

Ez az újfajta francia manikűr lesz 2023 slágere

3 férfi parfüm, amiből a legtöbbet adják el a világon
4

3 férfi parfüm, amiből a legtöbbet adják el a világon

2023.03.05. 2 perc olvasás

3 férfi parfüm, amiből a legtöbbet adják el a világon

Kiderült, hogy nézne ki a Kardashian-család plasztikai műtétek nélkül
5

Kiderült, hogy nézne ki a Kardashian-család plasztikai műtétek nélkül

2022.10.13. 1 perc olvasás

Kiderült, hogy nézne ki a Kardashian-család plasztikai műtétek nélkül

Ezt a 10 parfümöt imádják a legjobban a nők a világon
6

Ezt a 10 parfümöt imádják a legjobban a nők a világon

2022.09.23. 3 perc olvasás

Ezt a 10 parfümöt imádják a legjobban a nők a világon

Visszajött a divatba az egyik legkellemetlenebb hajszín
7

Visszajött a divatba az egyik legkellemetlenebb hajszín

2022.07.13. 3 perc olvasás

Visszajött a divatba az egyik legkellemetlenebb hajszín

A frizura, ami teljesen tönkreteszi a hajat a fodrászok szerint
8

A frizura, ami teljesen tönkreteszi a hajat a fodrászok szerint

2023.07.08. 3 perc olvasás

A frizura, ami teljesen tönkreteszi a hajat a fodrászok szerint

Ezek is érdekelhetnek

Készítsd el otthon a Cannes-i Filmfesztivál hajtrendjeit a Dyson segítségével!

Támogatott tartalom

Készítsd el otthon a Cannes-i Filmfesztivál hajtrendjeit a Dyson segítségével!

Támogatott tartalom

2024.06.04. 3 perc olvasás

Frizura

Tippek a tökéletes esküvői sminkhez

Támogatott tartalom

Tippek a tökéletes esküvői sminkhez

Támogatott tartalom

2024.05.31. 5 perc olvasás

esküvő

Amit nem tudtál eddig a fényvédelemről (vagy féltél megkérdezni)

Támogatott tartalom

Amit nem tudtál eddig a fényvédelemről (vagy féltél megkérdezni)

Támogatott tartalom

2024.05.24. 6 perc olvasás

spf

Megérkezett a Dyson első nedves padlótisztítója

Támogatott tartalom

Megérkezett a Dyson első nedves padlótisztítója

Támogatott tartalom

2024.05.17. 2 perc olvasás

takarítás

Kulisszatitkok – így készült Zendaya, Karlie Kloss és Stella McCartney frizurája a Met-gálára

Támogatott tartalom

Kulisszatitkok – így készült Zendaya, Karlie Kloss és Stella McCartney frizurája a Met-gálára

Támogatott tartalom

2024.05.10. 6 perc olvasás

BACKSTAGE SECRETS

Így készült Gigi Hadid és Storm Reid csodás sminkje a Met-gálára

Támogatott tartalom

Így készült Gigi Hadid és Storm Reid csodás sminkje a Met-gálára

Támogatott tartalom

2024.05.10. 4 perc olvasás

MET GALA 2024

Zamatos illatok bűvöletében – kombináld a Ziaja tusfürdőket hangulatodnak megfelelően!

Támogatott tartalom

Zamatos illatok bűvöletében – kombináld a Ziaja tusfürdőket hangulatodnak megfelelően!

Támogatott tartalom

2024.05.06. 4 perc olvasás

tusfürdő

Van új a nap alatt: a Photoderm újdonságokkal gondtalanul sütkérezhetsz

Támogatott tartalom

Van új a nap alatt: a Photoderm újdonságokkal gondtalanul sütkérezhetsz

Támogatott tartalom

2024.05.06. 4 perc olvasás

Beauty

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves