Quantcast

SS22

A futurisztikus frizurák feltámadása

A futurisztikus frizurák feltámadása
© IMAXTREE.COM

A hajszínünket is a ruhánk árnyalatához igazítani – miért is ne? A 2022-es tavaszi-nyári kollekciók bemutatóin látott frizurák azt üzenik, a bezártság után ideje újra merész kísérletezésbe fogni.

Jövőre végleg búcsút inthetünk a „woke up like this” típusú kócos, laza tincseknek, 2022 tavaszán minden arról szól majd, hogy megmutassuk: időt és energiát fektettünk a precízen beállított frizuránknak. Egyenesített, formázott, festett vagy hátrafésült – a jövő mindenképpen szándékos. Egy kicsit Y2K, egy kicsit 3000-es évek, egy kicsit high fashion futurizmus. Bármilyen hajstílus mellett is tegyük le a voksunkat, az legyen extrém, ne elégedjünk meg a skála közepén elfoglalt pozícióval.

Lehet, hogy egy új kulturális hangulat kezdete közeleg, amire talán rátesz egy lapáttal a hamarosan debütáló új Mátrix-film, vagy éppen a Netflix vadonatúj sikersorozata, a Squid Game disztópikus világa, és ezért vágyunk változásra – ha a 2022 tavaszi-nyári szezonba tekintünk, egy merész, új korszak köszönt ránk.

Játék a színekkel

A divathónap kifutóin visszatérő elem volt a színes haj, elég csak a Loewe pasztellszínű parókáira vagy a Valentino vibráló lila és zöld hajszíneire, amelyek Guido Palau fodrász munkáját dicsérték. Még az utalások is a futurizmus köré épültek, a kifutón felbukkant az Ötödik elem Leeloojának rézvörös bob frizurája, Scarlett Johannson rágógumi rózsaszín parókája az Elveszett jelentésből, Natalie Portman flamingófrizurája a Közelebb című filmből – és még Miley Cyrus lila bobja is, amivel a Black Mirror egyik epizódjában alakította Ashley O-t.

A Rick Owensnél a hajstylist Duffy zselével ragasztotta a helyükre a modellek tincseit, hogy másvilági, szó szerint ragyogó végeredményt kapjanak. Londonban Richard Quinn Sam McKnight legendás módszerét alkalmazta, hogy vaskos, hátrafésült frizurát készítsen, ami csavart egyet a divathétre jellemző wet hajstíluson, ami még a Star Trekben is megállná a helyét.

Felejtsük el a visszafogott és rendezett hajakat, ezúttal a hiperpolírozott, gondos karbantartást igénylő, koncepciózus frizurák vannak a reflektorfényben.

Space buns 2.0

Syd Hayes fodrász jóvoltából még az űrbéli kontyok is kaptak egy kis frissítést a divatvilág egyik kedvencénél, Nensi Dojakánál. „Egy igazán futurisztikus elemet adtunk hozzá a pengére emlékeztető tincsekkel – mondta Hayes. – Éles megjelenést kölcsönöz az arcnak, a széleket megfeszítve, akárcsak egyfajta hamis botox, egy már-már földönkívüli kifinomultságra utalva.” Mintha csak a Szexoktatás Lilyje köszönne vissza, egy nagy adag high fashion energiával megspékelve.

A look eléréséhez Hayes zselét használt az egész hajon, majd a copfot nagyon magasra helyezte a fej tetején, arra a pontra, ahol a koponya laposra fordul. „Ezután kettéválasztottam, és különböző irányokba csavartam, így amikor a két tincs egymás köré tekeredik, kicsit úgy néz ki, mint egy lánc. Végül a végeket kihagytam a kontyból, és hajlakkal fújtam be őket, mielőtt kiegyenesítettem volna, hogy borotvaéles széleket kapjak.”

További képekért kattints a galériánkra! 

Forrás: Elle