Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Optikai illúzió

Mit veszel észre először a képen? Elárulja, mi a legnagyobb félelmed

2022. július 28.

2 perc olvasás

ELLE
kép félelem psziché mit veszel észre belső félelem személyiség teszt
Mit veszel észre először a képen? Elárulja, mi a legnagyobb félelmed
© Vladimir Kush

Kíváncsi vagy, mi az a dolog, amitől titkon mindig is tartottál? Ez az optikai illúzió segít fényt deríteni rá!


Nem csupán a főbb személyiségjegyeidre, de akár a tudatalatti félelmeidre is segíthet rávilágítani egy optikai illúzió. Az, hogy első pillantásra mi ragadja meg a figyelmedet egy képen, árulkodó lehet a belső vágyakról és félelmekről is. Ilyen például Vladimir Kush művész grafikája is, ami a benned munkáló félelmek felderítésében segít.

Nézd meg jól az alábbi képet és jegyzed meg, mit veszel rajta először észre!

Fotó: Vladimir Kush/Jagran Josh

Kés:

Akik a vágóeszközt látják meg először, azok nagy valószínűséggel a betegségektől és az azok okozta korai halálozástól félnek. Ez egy mélyen eltemetett félelem, ami a felszín alatt munkálkodik, és sokszor nem is vagy tudatában – legfeljebb olyan formában, hogy tartasz például az öregedéstől.

Hernyó:

Abban az esetben, ha a hernyót látod először, valahol mélyen a gonosz, ártó szándékú lelkektől, közismertebb nevükön a szellemektől tartasz. Úgy is fogalmazhatunk, hogy az ismeretlen és láthatatlan dolgok ijesztenek meg leginkább. Akár egy ajtócsapódás is könnyen rád hozhatja a frászt.

Pillangó:

Bár a pillangó kedves szimbólum, ez esetben arra utal, hogy több belső félelemmel küzdesz, mint mások. Tartasz tőle, hogy elárulnak a hozzád közel álló emberek, ezért nehezen bízol meg másokban és ritkán alakítasz ki szoros emberi kapcsolatokat. Elképzelhető, hogy komoly elutasításokkal kellett szembesülnöd, ez alakíthatta ki benned ezt a mélyen gyökerező félelmet.

Alma:

A legnagyobb félelmed maga a halál, mindennél jobban tartasz tőle. Még a gondolatát is nagyon nehezen viseled el annak, hogy elveszítesz valakit, aki számodra fontos, és a rémálmaidban is gyakran visszaköszön a halál, mint motívum. Talán nemrég kellett örök búcsút venned egy szerettedtől, ezért rémiszt meg ennyire az elmúlás.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves