Quantcast
Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LOGIKAI FEJTÖRŐ

Kitalálod mi a következő számjegy a számsorban?

2022. október 31.

1 perc olvasás

ELLE
logika feladat IQ teszt képrejtvény matematikai feladat logikai feladvány
Kitalálod mi a következő számjegy a számsorban?
© FreshersLive

A kutatók szerint hihetetlenül magas intelligenciával rendelkezel, ha a most következő logikai fejtörőt meg tudod oldani! 


Következzen most egy olyan rendhagyó képrejtvény, mely nem a megfigyelőképességet és nem is a térérzékelést teszteli, hanem a logikai szálak közötti összefüggéseket! A következő matematikai feladványt ugyanis hihetetlenül nehéz megoldani a kutatók szerint - ha azonban neked mégis sikerül, akkor nagyon magas intelligenciával rendelkezel! Mutatjuk is a logikai fejtörőt! 

A feladat az, hogy megtaláld a számsor utolsó számjegyét, amit az előtte lévő néhány számból lehet kikövetkeztetni. Vajon mi lehet az?

Segítségre van szükséged?

Mivel ez egy matematikai feladvány, az optikai illúziókkal ellentétben nemcsak a képet kell vizslatni, hanem egy kicsit számolni is kell. Érdemes lehet összefüggéseket találni a képen szereplő számjegyek között különböző matematikai képletek segítségével. Ha kipróbálod a szorzást, osztást, összeadást, akkor hamarosan meg lesz a feladvány megfejtése!

Íme a megoldás!

A számsor utolsó számjegye nem más, mint a 720! Nem érted, hogy lehet a 720? Eláruljuk! 1 x 2 az 2; 2 x 3 az 6. 6 x 4 az 24 és 24 x 5 az 120. Ez a számsor jelenlegi utolsó számjegye. Az utolsó számjegyet (120) a számsorban következő számmal (6) kell megszorozni, akkor jön ki a 720! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves