A depresszióval kapcsolatban fontos dologra derült fény.
Egy nemrégiben készült tanulmány szerint az édesszájúaknál nagyobb lehet az esély a depresszió kialakulására, mint azoknál, akik az egészségesebb ételeket részesítik előnyben. Emellett pedig más egészségügyi problémákkal is szembesülhetnek.
Az édességeket erősen kedvelő embereknél magasabb volt a gyulladás, a vércukorszint és a lipidek szintje. Fontos figyelni a cukorbevitelre az egészségünk érdekében, sőt az ember közérzete már néhány hét alatt sokkal jobb lehet.
A 2022-es és 2023-as vizsgálatokból az derült ki, hogy amerikaiak 41%-a rendszeresen eszik édességet. Az egészséges ételeket fogyasztó embereknél csökkent a szívbetegségek és a sztrók kockázata a szakemberek szerint.
Dr. Michael O. McKinney, orvos és táplálkozási szakértő elárulta, hogy a fizikai és mentális egészségre vonatkozó kockázatok növekednek, ha sok cukrot eszünk, mert befolyásolja a szervezet működését. A vércukorszintünk megemelkedik, ami viszont növeli a hozzáadott cukorral való megbirkózás érdekében termelt inzulin mennyiségét.
A felesleges cukor és szénhidrátok fogyasztása magas szintű gyulladáshoz is vezethet, amely összefüggésbe hozható a szívbetegségekkel, a sztrókkal és az olyan mentális egészségügyi állapotokkal, mint a depresszió és a szorongás.
A gyulladás károsíthatja az agyat és ronthatja a szervezet érzelemszabályozó képességét, növelve a mentális betegségekre való hajlamot
– magyarázta a szakember.
Fontos figyelni a rejtett cukorra, amelyet beviszünk a szervezetünkbe. Számos esetben mással is megédesíthetjük az italainkat vagy az ételeinket. Különösen a cukros italok fogyasztását érdemes csökkenteni az egészségünk érdekében.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!