Otthonos, meleg hangulat, gőzölgő levesek, fel-felharsanó kacajok és valahogy mindig elegendő hely egy kis édesnek a végén.
Három étterem az országban, ahol önfeledten adhatjuk át magunkat az ünnepi gasztronómia izgalmas világának.
A Normafa kiemelt helyet foglal el minden budapesti szívében, a forró teák és mákos fogú mosolyok közt, csakúgy, mint a síléceket és szánkókat cipelő téli hétvégékben. A Síház Étterem belső terei a letisztult modernitást és egyszerűséget képviselik, hatalmas üvegfelületei miatt pedig olyan, mintha egyenesen az erdő közepén foglaltunk volna helyet. Étlapjuk is ebben a szellemiségben, lélekmelengető fogásokkal várja túrázásban elfáradt vendégeit.
A vietnámi pho testes marhahúslevese kitűnő választás lehet az átfázott testeknek, de egy klasszikus recept szerint készült tejfölös paprikás csirkével sem tudunk mellélőni.
Emellett érdemes megkóstolni a nápolyi pizzájukat is, amelyet 400 fokon sütnek egyetlen röpke percig Izzo Forni kemencében.
A kacsamájat és a lecsót is megtaláljuk a téli étlapon csakúgy, mint a szezon kihagyhatatlan édességeit, az osztrák gőzgombócot vagy annak magyaros, túrós kis testvérét.
1121 Budapest, Eötvös út 59.
Lehet-e minőségi ételeket felszolgálni fehér terítő nélkül? Megfér-e a pingpong és az ehető virág egy légtérben? A Teyföl csapata ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ, és az eddigi mutatók alapján olybá tűnik, hogy a válasz: igen. A Kulináris Kultúrsokk Kollektíva olyan dolgok összessége, amelyek az éttermet életstílussá emelik. A lokális kis- és őstermelőkkel dolgozó csapat az itallapot is kisüzemi tételekkel tölti meg, és téli menüjükre visszatapsolták a tavalyi év nagy kedvenceit is.
A Kacsamesék névre hallgató kacsacomb nasikörtével, gesztenyével és paszternákpürével kerül egy tányérra, de a halászlé is ott figyel majd, csakúgy, mint a mákos bejgli.
A termelőtől az asztalig koncepció varázsa, hogy minden aktuális séfajánlatot az adott szezon alapanyagai írnak meg, így érdemes felkeresni őket, és belekóstolni a Dunakanyarba.
200 Szentendre, Városház tér 2.
Az Őrségnél gazdagabb kultúrtájat álmodni sem lehetne – állítják a Pajta étterem alapítói, Flóra és Feri. Ők ketten egy olyan konyhát álmodtak meg a vidék szívébe, amelynek ízeiben visszaköszönnek a helyi jellegzetességek és a környék alapanyagai. Ebben segít nekik Akács István séf, akinek kóstolómenüjében a dán Nomában és Latin-Amerikában szerzett tapasztalata is kiérezhető. Az erdőket sűrűn járó csapat imád gombászni, fenyőrügyeket vagy éppen medvehagymát szedni, így a helyi termelők mellett a saját maguk által feldolgozott alapanyagok is nagy hangsúlyt kapnak (például a fermentálás, feketítés, vagy a saját misopaszta-készítés formájában).
A 10 fogásos menü falatkái között megjelenik a lángos helyi sajttal és tejföllel, illetve a kovászropogós savanyított káposztával.
A tökfélékkel töltött empenada sütőtökmártással nagy favorit, ahogy a szezonális menün a vargányás, róka- és fenyőalja gombás fogások is mindig fontos szerephez jutnak.
Főételnek a szarvasgerincet érdemes megkóstolni fermentált szederrel és céklával, lezárásként pedig képviselőfánk, homoktöviszselé és tökmagos financier érkezik.
9941 Őriszentpéter, Templomszer 7.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!