Igen, jól olvasod, forralt gin.
Az ünnepek közeledtével előkerülnek a klasszikus karácsonyi receptek, de mit szólnál hozzá, ha te idén eltérnél egy kicsit a megszokottól? Egyedi ötletekkel előállni iszonyatosan menő, ha pedig idén te leszel a házigazda, akkor bátran kísérletezhetsz egy-két újdonsággal. Ha a forralt bor már unod és szeretnél valami extrával kedveskedni a vendégeidnek, vagy egyszerűen csak valami friss élményre vágysz egy bekuckózós téli estén, akkor a forralt gin receptet bizony neked is ki kell próbálnod.
Önts 200 ml gint egy edénybe, majd add hozzá a cukrot. Ezután enyhén melegítsd fel, hogy a cukor feloldódjon. Ezután mehet bele a maradék gin, illetve add hozzá a fűszereket. Ügyelj arra, hogy a keverék ne forrjon fel, mert akkor megváltozhat a gin íze. Lassú tűzön párold 10-15 percig, hogy a fűszerek ki tudják engedni az esszenciájukat és elárasszák ünnepi varázslattal a gint. Ha kész van szűrd le a keveréket, majd öntsd az italt hőálló poharakba. Az extra elegenai érdekében díszítheted fahéjrúddal vagy narancshéjjal is.
Ahhoz, hogy ez a recept tényleg igazán jól süljön el, fontos, hogy megfelelő minőségű gint válassz az elkészítéshez. Emellett a fűszerezés is nagyon fontos, hiszen az aromás fűszerkeverékek csodálatosan egészítik ki a gin pompás ízét. A fahéjrúdon és a szegfűszegen kívül nyugodtan adhatsz hozzá kardamomot és csillagánizst is. Sőt, akár narancshéj is mehet a forralt ginbe, de a friss gyömbérrel vagy egy csipet szerecsendióval sem lőhetsz mellé. Ezek a fűszerek az ízek csodálatos harmóniáját hozzák létre, nem érdemes őket kihagyni.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!