Quantcast

Fashion Icon

Megválasztották 2021 divatikonját

Megválasztották 2021 divatikonját
© Jacopo Raule/Getty Images

Az Amerikai Divattervezők Tanácsa idén Zendayának ítélte a rangos címet.

Elég, ha végiggondoljuk az idei év vörös szőnyeges eseményeit, amelyeken rendre kifogástalan öltözékben állt a kamerák elé Zendaya, hogy szemernyi kétségünk se támadjon afelől, miért neki ítélte oda az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA) az idei év divatikonja címet.

A színésznő szoros viszonyt ápol a divatiparral, a Tommy Hilfiger márkával közösen útjára indították a Daya by Zendaya névre keresztelt genderfluid ruhakollekciójukat, de láthattuk már a Lancôme, a Bulgari és a Valentino arcaként is.

Emlékezetes estélyik

2021-es ruhakölteményei az év legtöbbet emlegetett lookjai között voltak, a divatszakértők és a közönség egyaránt elismerően adózott a színésznő vörös szőnyeges megjelenései előtt. Stylistja, Law Roach közreműködésével láthattuk már egy Beyoncé aranykorát idéző vintage Versace ruhában, egy ugyancsak vintage Yves Saint Laurent darabban, de a velencei filmfesztiválon viselt lélegzetelállító Balmain-estélyijét sem hagyhatjuk ki a felsorolásból.

Ahogyan azt a sötétben világító Valentino alkalmi ruhát sem, amelyben szó szerint ellopta a show-t az Oscar-gálán. Az év divatikonja cím tehát Naomi Campbell, Beyoncé és Lady Gaga után idén is garantáltan jó helyre kerül.

A divatszakma korábban is díjazta már Zendaya stílusát, tavaly például ő nyerte el a Green Carpet Fashion Award „Visionary Award” díját, amely az egyenlőséget, a befogadást és a fenntarthatóságot ünnepli a divatban. „Hihetetlen megtiszteltetés és a világot jelenti a számomra. Pályafutásom során abban a kiváltságban volt részem, hogy más típusú szépségeket is bemutathattam. Az általam végzett munkán keresztül több kreatív pozíciót teremthetek, és remélem, erre a jövőben is lesz lehetőségem, amíg ez az iparág azt a szépséget tükrözi, amit nap mint nap látok” – nyilatkozta akkor Zendaya.

A CFDA díját a november 10-i átadón kapja meg hivatalosan is a színésznő.

Forrás: Elle