Quantcast

Exkluzív

Online licitálhatnak a gyűjtők a Louis Vuitton és a Nike sportcipőjére

Online licitálhatnak a gyűjtők a Louis Vuitton és a Nike sportcipőjére
© Louis Vuitton/Sotheby's

A különleges darabot a tavaly elhunyt Virgil Abloh tervezte.

A Nike egyik legnépszerűbb modelljét, az Air Force 1-t álmodta újra a Louis Vuitton fiatalon elhunyt kreatívigazgatója, Virgil Abloh. A tervező élete utolsó bemutatóján, a Louis Vuitton 2022-es tavaszi-nyári kollekciójának kifutóján debütált a sportcipő, pár héten belül pedig egy árverésen licitálhatnak majd a gyűjtők a 200 pár lábbeli egyikére.  

Az Air Force 1 sportcipőt 1942-ben mutatták be először, azóta pedig számos tervező gondolta újra az ikonikus Nike darabot, mind közül azonban a szomorú körülményekre való tekintettel a mostani dizájn a legkülönlegesebb. A cipő orrán, sarkán, valamint a híres pipán a Louis Vuitton kockás mintája köszön vissza, és persze az LV monogramok sem hiányozhatnak róla. A Virgil Abloh-ra jellemző streetwear részletek pedig a cipőfűzőn és a talprészen kaptak helyet, egy-egy idézőjelek közé írt LACET és AIR szócska formájában.

A Sotheby’s aukciós ház január 26. és február 8. között tartja meg az árveréseket, ahol az extra limitált példányban készült, összesen 200 pár különleges cipő gazdára találhat. A Nike x Louis Vuitton gyűjtői darabok kikiáltási ára a hírek szerint 2000 dollár lesz, a gyűjtők pedig online licitálhatnak majd. Az aukcióból származó bevételt a tervező végakaratának megfelelően a 2020-ban alapított ösztöndíj, a Virgil Abloh Post-Modern Scholarship alapítványnak ajánlják fel, amely a tehetséges afroamerikai és afrikai származású diákok segítését tűzte ki célul.

A különleges tornacipők az aukció végéig ingyenesen megtekinthetőek a Sotheby’s New York-i épületének kiállításán.

Forrás: Elle