Quantcast

Szépség

Ezt vettem fel csütörtökön – Meyer Eszter-Virág

Ezt vettem fel csütörtökön – Meyer Eszter-Virág
© Bocsó Blanka

Ezen a héten az Y Konszept alapítója és tervezője mutatja meg, melyik nap mit vesz fel.

Egészen kicsi korom óta megszállottja vagyok az esztétikának – legyen az irodalom, képzőművészet, vagy csak egy gyönyörűen, szivárványosan megtörő fénysugár egy kristálymetszett pohár szélén a délutáni napfényben.

A nagymamám volt előttem a példa – sosem láttam lapos talpú cipőben, és mindig elegánsan érkezett értem az óvodába, türkizzöld midiszoknyájába akkurátusan betűrt fekete-fehér mintás elegáns blúzán megcsillantak a formázott aranygombok, amik tónusban és formában is illettek a hófehér körömcipője csatjához, ballonkabátja és kesztyűje pedig mindig gondos összhangban állt a nyakában lévő finom anyagú kendőkkel.

Szegeden, a REÖK-palotát nézve nőttem fel a belváros szívében; mindig körülvett a szép, így azt hiszem, nem meglepő, hogy én magam is ennek gyűjtője, és ha nagyot szeretnék mondani: készítője lettem.

Szépség mindenben van. Körülvesz minket, mint a levegő – ott van a régi könyvek illatában, a zenélő szavakban, amiket szintén gyűjtök, az érdekes tapintású textíliákban, a több évtizedes ruhadarabokban, amik mesélni tudnak; ott van a zenében, az esti Lánchíd képében, amit visszatükröz a Duna felszíne, a lemenő Nap fényében a nyolcadik kerületi lakásom ablakában, ahol néha csak megállok, és magamba szívom a narancssárga és rózsa fényeket.

Én az vagyok, aki megveszi az antikváriumok előtt papírdobozokba kitett pár-száz forintos könyveket, mert sajnálja az írót, aki egyszer megírta őket abban a hitben, hogy ezek a regények majd forgatják és megváltoztatják a világot. Rajongva szeretem a régi dolgokat, és tisztelem őket a múltjukért és kortalanságukért; szentimentális vagyok, és gyűjtöm az emlékeket egy A világ legszebb dolgai feliratú dobozkában is.

Nem volt kérdés, hogy ahogyan a szépségnek ezer és ezer oldala van, úgy nekem is ezer és ezer önkifejezési formám, így ma, csütörtökön egy kedvenc alteregómnak öltöztem – Helen, 32, looking for a job in Paris, szoktam mondani az ilyen szettjeimre.

A kabát és a kalap vintage darabok, és régóta elnyűhetetlen kedvenceim – a klasszikus mintájú, pettyes blúz pedig a csodálatos Ivett, a La Gitanilla Flamenca tervezőjének keze munkáját dicséri. Szerintem gyönyörű!

A Kolokolo táskát, ugyanúgy, mint Ivett gyönyörű ruháit, a ZOE Fashion & Beauty & More showroomban találjátok meg – második otthonom ez a hely, nekem, és az Y Konszeptnek is. A csizma secondhand, ahogyan a nadrág is.

Köszönöm a fotókat Bocsó Blankának – rá emlékezhettek a hétfői posztból!

Ölellek Titeket,
Helen

További képekért kattints a galériánkra!