Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

LAKBERENDEZÉSI ÖTLET

Ezek a legnépszerűbb tapéták idén, 3 csodás verzió, ha kipróbálnád a trendet

2024. május 16.

1 perc olvasás

ELLE

tapéták lakberendezés lakberendezési trendek tapéta
Ezek a legnépszerűbb tapéták idén, 3 csodás verzió, ha kipróbálnád a trendet
© Shutterstock

Az otthonod dekorálásakor a tapéták nagyszerű dekorelemek számítanak, és 2024-ben sem érdemes őket mellőzni. 


Megoszlanak a vélemények a tapétáról, vannak, akik imádják, míg mások sosem használnák az otthonukban. Ám a tapéta igazán sokoldalú, manapság pedig rengeteg izgalmas mintával lehet megvásárolni, ügyesen felhasználva nagyon egyedi terek hozhatóak vele létre. 

Így dekorálhatsz tapétával 

Manapság már nagyon jó minőségű tapéták kaphatóak, melyeknek a mintái is egyediek. A különféle színek pedig nagyszerűen feldobhatják a falakat. Mivel vannak igazán hangsúlyos motívumok, ezért sokan csak egyetlen falat díszítenek a mintás tapétákkal, ilyen esetben a helyiség többi berendezése harmonizálhat a fallal. 

Nagy virágok

A virágminta korábban is népszerű volt, most a falfestményekre hasonló motívumok számítanak trendinek. A gigantikus minták nagyon elegánssá teszik a tereket, miközben adnak nekik egy romantikus hangulatot. Nem muszáj hagyományos virágmintában gondolkodni, jöhetnek akár a levelek is. 

Természetes hangulat

A quiet luxury továbbra is nagyon népszerű trend, a tapéták is igazodnak ehhez. A trendnél a legfontosabb, hogy a színek nagyon visszafogottak, lágyak legyenek. A bézs, barna vagy éppen rózsaszín árnyalatok remek kompozíciót alkotnak, de előkerülhet a fehér és akár a szürke is. 

Apró minták 

Igazi vintage trend következik, amit sokan imádnak. Visszatérnek az apró minták, amelyek korábban nagyon népszerűek voltak. Az apró mintákkal könnyedén lehet optikailag növelni a tereket, és csodásan feldobnak minden helyiséget. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves