Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SZŐNYEGEK

3 aranyszabály: így helyezd el a szőnyegeket az otthonodban

2024. július 09.

1 perc olvasás

ELLE

nappali SZŐNYEG hálószoba Dekoráció
3 aranyszabály: így helyezd el a szőnyegeket az otthonodban
© shutterstock

A szőnyeg lehet az egyik legjobb módja annak, hogy feldobd az otthonod. De mire kell figyelni a kiválasztásánál? 


A szőnyeg remek kiegészítő: egyrészt meleg felületet biztosít a talpaknak, másrészt pedig teljesen megváltoztathatja egy tér hangulatát, atmoszféráját. Van azonban 3 aranyszabály, amelyet be kell tartanod, hogy a lehető legjobb hatást érd el az elhelyezésükkel. 

Ne spórolj!

Sokan azt gondolják, nem érdemes sokat költeni a szőnyegekre, ugyanis azok könnyen koszolódnak, elhasználódnak, és nehéz őket tisztítani is, ezért nem hosszú az élettartamuk. Pedig ez nem igaz, a gyengébb minőségű szőnyegek sokkal könnyebben koszolódnak, és nehezebb azokat tisztán tartani. A legjobb, ha gyapjú anyagból készültet választasz, ami a legtöbb esetben nem jelentősen drágább opció. 

Alátét

Nagyon fontos, hogy használj szőnyeg alátétet, ami stabilizálja a szőnyeget! Ez jót tesz a biztonságodnak is, hiszen sokkal kevesebb az esélye annak, hogy elmozduljon és te megcsússz rajta, eless vele. Ezen kívül pedig bontja az összhatást, ha a szőnyeg ide-oda mozog, az esztétika érdekében is érdemes fixálni annak helyét. 

A méret 

Hogy a szőnyeg teljes harmóniában legyen a szobával és a berendezésekkel, érdemes a különböző típusú ágyakhoz az ajánlott méretű szőnyeget választani. Figyelni kell arra, hogy ne legyen vizuálisan megterhelő a szőnyeg használata, így a szín kiválasztásánál erre is helyezz hangsúlyt! A hálóágy mellett érdemes mindkét oldalra egy-egy kisebb szőnyeget helyezni, hogy az első lépések lágyan teljenek reggelente. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves