Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

Ezzel a trükkel még a legapróbb szobát is megnövelheted optikailag

2022. szeptember 18.

2 perc olvasás

Kovács Gréta

nappali tapéta hálószoba Dekoráció kép fotó
Ezzel a trükkel még a legapróbb szobát is megnövelheted optikailag
© Getty Images

Egy pillanat alatt nagyobbnak fognak látszani a belső terek, ha ezt az egyszerű tippet alkalmazzuk a szobák dekorálásánál!


A legtöbbünknek nem adatik meg, hogy a sztárok megavilláihoz hasonló méretű ingatlanokban teremtsük meg az otthonunkat, egy-egy kis tér vagy szoba tehát szinte mindenkinél megtalálható. Ilyenkor jól jönnek a térnagyobbító trükkök, melyek egy kis optikai csalással pillanatok alatt nagyobbnak láttatják a legkisebb szobát is!

Ezzel az egyszerű dekortippel minden szoba nagyobbnak fog tűnni

Az első és a legegyszerűbb módja az optikai térnövelésnek a fali dekorációk használata. Phoenix Grey lakberendező szerint még a lehető legkisebb szoba mérete is megnövelhető egy jól kiválasztott festménnyel, képpel vagy más fali dekorral, mert a falakon lévő színes, mintás és lapos felületek megnyújtják a teret.

Ideálisan egy apró szobában minden olyan dologról (pl. nagyobb bútorokról) el akarjuk vonni a figyelmet, ami kicsinyíti azt. Fali dekorációkkal, tehát képekkel, festményekkel vagy más elemekkel viszont könnyen tudjuk nagyítani a teret

— mondja a lakberendező, aki szerint minél keskenyebb és minél hosszabb egy kép, annál szélesebbnek fog tűnni a szoba. Ha tehát egy keskeny, vékony, függőleges képet választasz, az nem sokat fogja növelni a teret, ám ha egy nagyobb területű, szélesebb képről van szó, az egyből szélesebbé teszi a szobát, csakúgy, mint a képek halmozása. Phoenix Grey lakberendező ugyanis még a függőleges képek halmozását is javasolta optikai térnövelésre.

Nemcsak a képekkel lehet nagyítani a teret, hanem a mintás falfelületekkel is

A lakberendező hozzáteszi, hogy akkor is lehet optikailag nagyítani a teret, ha nem kimondottan vagy oda a színes képekért, festményekért vagy más széles, falon lévő dekorelemekért. A mintás tapéták és a 3D-s falfelületek ugyanis pont ugyanolyan nagyító hatással vannak a kis terekre, mint a fali képek! 

A lakberendező szerint a tapéták és a 3D-s fali elemek esetében minél világosabb árnyalatra és minél kevésbé zavaros mintára kell törekedni, mert úgy nyújthatóak jól a terek. Phoenix Grey tehát azt ajánlja, hogy ha kis területre választasz tapétát, bánj finoman a mintákkal és a színekkel, mert ha túl sok minden látható a falon, az is kicsinyíti a szobát.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves