Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

ÉPÍTKEZÉS

Ez a háztípus nagyon trendi idén, ZEN élményt és luxust nyújt a lakóknak

2022. szeptember 03.

4 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka
otthon trend lakás ház faház éptkezés
Ez a háztípus nagyon trendi idén, ZEN élményt és luxust nyújt a lakóknak
© imaginima / Getty Images

Tartósak, gyönyörűek és fenntarthatóak. A faházak reneszánszukat élik.


A fából építkezés végig kísérte az emberiség történetét, de napjainkra nagy átalakuláson ment keresztül. A legtöbb modern faház kizárólag fenntartható forrásból származó faanyagból készül, nagy négyzetméterű otthont is adhat, és gyors felépíteni a moduláris rendszereknek köszönhetően. A világ legszebb modern faházai mindenkit ámulatba ejtenek.

A második esély

Ez a gyönyörű tóra néző faház egy erdőben található Csehországban. A Prodesi/Domesi stúdió modern koncepciói alapján készült projektnek egy régi kabinház alapjaihoz kellett igazodnia. Dohányszínű homlokzatának függőleges lécei kiemelik a nyílászárók mogyorószínű ácsmunkáit.

Trópusi faház

Ez a moduláris faház a Studio Saxe izgalmas projektje. A "napernyős tetőt" nagy teraszok támogatják, amelyek az ingatlan fölé nyúlnak, védve a lakókat a naptól. A szinteken a szobák úgy lettek kialakítva, hogy lehetővé tegyék a levegő átáramlását a házon, ami természetesen hűti azt.

Minden porcikájában fenntartható

Spanyolországban, Barcelona tartományban található ez az önellátó ház, ami egy kutatási projekt eredménye, amelyet a Katalóniai Építészettudományi Intézet (MAEBB) hallgatói és kutatói dolgoztak ki. Minden darabja fenntartható fából készült.

Hatalmas fakabin

Ez a kanadai tóparti kabin több mint negyven éve épült, és átalakításra szorult. Cardin Julien építész volt az, aki az új tulajdonosok kérései mentén modernizálta: megőrizték a ház varázsát, de korszerűsítették, és a külteret összenyitották a beltérrel.


A föld felett lebegve

Ez a lenyűgöző lombkoronaház egy finn erdőben száll szembe a gravitációval. Terveit egy hagyományos lappföldi épület, a Niliaitta ihlette, amely egy olyan állandó építmény, amelyet élelmiszerek tárolására használnak a szabadban. Ez a kabin egy szálláshely, olyan vendégek számára, akik szeretnének közelebb kerülni a természethez.

Kétszínű

A kétféle faszín, ami ennek a dizájnfakabinnak a homlokzatát formálja, szinte beleolvasztja a házat a környezetébe. Egyszintes belső terei, teljesen nyitottak a természet felé.

Fekete faház

Ez az erdőben lévő faház, - a Mork Ulnes Architects stúdió munkája -, megmutatja nekünk, hogy a szupermodern építészet milyen meleg hatású is lehet. Homlokzatát fekete kátrány borítja, ami egy hagyományos norvég technika, hogy megvédje a házat a szélsőséges időjárástól. A ház nagy beton lábazatokra került, melynek fő célja a ház elszigetelése a hótól.

Hegyi menedék

Ez a Hegyi Menedék - ez is neve - egy építészeti ékkő, amelyet Massimo Gnocchi és Paolo Danesi építészek terveztek. A hegyek hagyományos menedékházai ihlették, de aktuális, modern igényeket elégít ki. Ezt a kis házat bárki megrendelheti és összerakathatja, mivel könnyű, moduláris elemekből áll. Gyártója és forgalmazója egész Európában az Octagon Trade.


B terv

A madridi Baragaño építészeti stúdió megalkotta a B Home-ot, egy rugalmas acélszerkezetű, de fa borítású moduláris házat, amelynek szállítási ideje kevesebb, mint négy hónap, összerakása pedig pár nap alatt megvan. Jól jöhet, ha gyorsan kell egy ház! 


Luxus az erdőben

Ezt a modern, északi hangulatú luxus házat Kanadában bárki kibérelheti egy estére. Nyaralóvillának lett kialakítva, minden kényeztető szolgáltatással együtt. Az Architecture49 stúdió tervezte, figyelve arra, hogy az épület integrálódjon a környezetébe és a régió mezőgazdasági épületeinek sziluettjéhez is hasonuljon. 


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves