A sütőt sokan használják egyfajta tárolóként, de ez nagyon rossz ötlet.
Bár a helyhiány miatt logikusnak tűnhet, hogy tárolóként használd a sütőt, de a szakértők szerint ez több szempontból is nagyon problémás megoldás.
A sütőben tárolt tárgyak sokszor nem hőállóak, ha pedig elfelejted, hogy van ott bármi is, a gépet pedig elindítod, az komoly következményekkel járhat. Azon túl, hogy az ott tárolt edények megolvadnak, tönkremennek, akár tűz is keletkezhet. Különösen veszélyes műanyagot tartani a sütőben, amik grátiszban még káros anyagokat is bocsátanak ki a hő hatására.
A sütőben tárolt edényeket értelemszerűek mindig ki kell venni, ha a készüléket vagy az edényeket használni akarod. Ez időigényes folyamat lehet, ráadásul csak fokozza a rendetlenséget a konyhában. Akárhogy is, de a sütő, mint tároló hosszú távon nem opció, de akkor jogosan merülhet fel a kérdés: hova tedd azokat az edényeket, amiknek nincs helyük?
Először is érdemes lehet rászánnod egy napot, amikor minden konyhai eszközöd átnézed. Amit már egyáltalán nem használsz, de még jó állapotban vannak, ajándékozd vagy add el, amik azonban már alkalmatlanok arra, hogy sütéshez, főzéshez alkalmazd őket, azoktól nemes egyszerűséggel válj meg. Hidd el, felesleges tartogatni az elhasználódott kellékeket, ráadásul csak foglalják a helyet a konyhában.
Miután felszabadult egy csomó tárolóhelyed, próbáld meg a megmaradt eszközöket elpakolni. Amennyiben még mindig szükséged lenne extra tárolóra, akkor vedd fontolóra néhány extra polc beépítését, de manapság például nagyon menő zsúrkocsikat is be lehet szerezni, amik szintén alkalmasak tárolásra. Persze a kocsinak is kell hely, szóval egy sarkot próbálj meg felszabadítani a számára.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!