Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Nyári időszak

Ezeket a növényeket érdemes a kertedben elültetni júliusban

2024. július 09.

2 perc olvasás

ELLE

kert növény július nyár
Ezeket a növényeket érdemes a kertedben elültetni júliusban
© Shutterstock

Mutatjuk a legjobb növényeket júliusra. 


Az év legmelegebb napjainak beköszöntével sokan azt gondolják, hogy már túl késő van ahhoz, hogy új növényeket vagy magokat ültessenek a földbe. Valójában azonban sok zöldség és fűszernövény esetében a július a legalkalmasabb időpont a palánták ültetésére, hogy az őszi termés dús és bőséges legyen. Mutatjuk, hogyan dobhatod fel a kertedet. 

Rézvirág

A vidám rézvirág rengeteg színt adhat a kertünknek. A jó hír pedig, hogy júliusban is ráérünk elültetni. Ha te is szívesen gyönyörködnél ebben a virágban, akkor egyszerűen szórd el a magokat ott, ahol szeretnéd, hogy növekedjenek, majd néhány hetente csináld meg ugyanezt újabb adagokkal. Így hosszabb ideig, akár őszig is gyönyörködhetsz a virágzásban

Verbéna 

Azok, akik a nyár közepén szeretnék felfrissíteni a kerti ágyásukat, fontolják meg a verbéna ültetését. Ez a szépség az egész évszakban, sőt a kora őszi hónapokban is virágzik. Mind az évelő, mind az egynyári verbénák közvetlen fényben és meglehetősen száraz talajban érzik jól magukat, ezért ideális a kert legnaposabb részébe ültetni őket. Ezek a lila virágok meglehetősen gyorsan nőhetnek, ezért arra készülj fel, hogy időnként meg kell nyírni őket. 

Kokárdavirág

A kokárdavirág különlegessége, hogy képes újravetni magát, és élénk, margarétaszerű virágait az egész kertben elterjeszthetjük. Ez az Észak- és Dél-Amerikában őshonos vadvirág melegebb hőmérsékleten virágzik, és az őszi szezon első fagyáig képes kitartani. A tüzes piros és sárga csúcsú virágok olyan természetes beporzókat is vonzanak, mint a pillangók. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves