Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KERT ÉS NÖVÉNYEK

Ha ezzel locsolod a növényeket, sokkal tovább életben maradnak

2024. május 14.

2 perc olvasás

ELLE

növény szobanövények gondozása növények locsolás banános víz
Ha ezzel locsolod a növényeket, sokkal tovább életben maradnak
© Shutterstock

Egyre népszerűbb a banános víz, ami pozitív hatással lehet a növényekre. 


A növényeket nem egyszerű gondozni, hiszen mindegyiknek másra van szüksége. Ám a banános víz az utóbbi időben nagyon népszerűvé vált, most eláruljuk, mitől különleges, és hogyan segít a növények gondozásában

Tényleg hasznos a növényeknek a banános víz? 

Bár az elnevezése kicsit bonyolultnak hangozhat, a banános víz valójában egy nagyon egyszerű dolog. A legtöbb felhasználó a banánnak a héjából készíti el, ezt kell vízbe áztatni néhány napig, leszűrni és ezzel kell megöntözni a virágokat. Mivel a banánban és még a héjában is sok vitamin található, ezért sokak szerint nagyon hasznos a benti és a kinti növények számára. 

A banán káliumot tartalmaz, amely nélkülözhetetlen tápanyag a növények egészségéhez. A héjuk vízbe áztatása csak elhanyagolható mennyiségű káliumot vonhat ki

– mondta Jessica Damiano kerti tanácsadó. 

Bár a banános vízben nincs olyan sok tápanyag, ennek ellenére tud segíteni abban, hogy a növények sokkal tovább életben maradjanak. A káliumnak köszönhetően szebbek lesznek, és jobban ellenállnak a kihívásoknak.

A banánnak a héját más módokon is lehet hasznosítani, például készíthető belőle por. Ehhez elsőként meg kell szárítani, majd egészen apróra törni, az így kapott port ajánlott hozzákeverni a földhöz, a növények ebben a formában több tápanyagot kapnak. A banánból készült komposzt szintén jó választás lehet, hiszen ebben a formában is sok tápanyag jut a növénynek. 
 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves