Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

INTERIOR DESIGN

A népszerű konyhatrend, ami már nagyon ódivatú 2024-ben

2024. március 10.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

lakberendezés konyha lakberendezők látványkonyha konyhaszekrény konyhabútor
A népszerű konyhatrend, ami már nagyon ódivatú 2024-ben
© Shutterstock

A lakberendezők óva intenek a következő konyhatrendtől, ami hiába nagyon népszerű, egyáltalán nem szép és praktikus a konyha berendezése során.


A tökéletes konyha megalkotásához nincsenek szabályok: már rég nem a minden fehér-elvet követő konyhatrendek számítanak a legstílusosabbnak, bár még mindig ez az egyik legnépszerűbb trend, amit az emberek követnek a konyha megtervezése során. Ez a lakberendezők szerint egyébként nem meglepő: rendkívül könnyű ilyen konyhákat megkreálni, nem kell hozzú túlságosan nagy kreativitás és fantázia, sőt, kifejezetten kis büdzséből is ki lehet jönni, ha fehér konyháról ábrándozunk. A lakberendezők szerint mégsem érdemes ezt az konyhatrendet választani. Most el is árulják, miért! 

HIÁBA NÉPSZERŰ, EZ A KONYHATREND MÁR ELAVULT A SZAKÉRTŐK SZERINT

Nemrégiben a lakberendezők ugyanis egy nagyon meglepő kijelentést tettek: elárulták, melyik a jelenlegi legunalmasabb és legódivatúbb konyhatrend, ami még 5 évvel ezelőtt is nagyon népszerűnek számított, mára viszont már nagyon komornak és fakónak hat a lakberendezési trendeken belül.

A minden fehér-elvet követő konyhákat a legtöbb lakberendező ki nem állhatja. Steril, unalmas és semmi izgalom nincs benne, arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem praktikus, mert könnyen koszolódik. Ha mindenképpen ragaszkodunk a fehér konyhaszekrényhez, dobjuk fel valamivel!

– mondja Loren Kreiss díjnyertes lakberendező, akinek kijelentésével csak egyetérteni tudnak a kollegái. A lakberendezéső állítása szerint ugyanis nem magával a fehér konyhabútorral van a gond, hanem a minden fehér-elvvel, tehát azzal, ha a konyhában más szín nincs is jelen a fehéren kívül. 

A FEHÉR KONYHÁK IS NÉZHETEK KI JÓL, CSAK JÓL KELL ŐKET dizájnolni

A fehér konyhabútorok ugyanis kényességük ellenére rendkívül szépek és mutatósak tudnak lenni, de csak akkor lesznek igazán izgalmasak, ha az üvegfényes felületeken és a high-tech kiegészítőkön kívül más megoldásokkal tesszük őket teljessé. Ilyenek lehetnek például a gránit és a fa felületű munkalapok; a kék, a barna, a sage zöld és a bordó színnel való párosításuk, valamint az egyedi megjelenésű csempe és fali szín választások is.

Ha tehát fehér konyhát szeretnél, érdemes fontolóra venned, hogy más színnel is kitöltsd a teret. Ne csak a világos árnyalatokon belül gondolkodj! A fehérhez szinte bármilyen más árnyalat, textúra, felület, fali szín és munkalap is megy, tehát olyan megoldásokat is fontolóra vehetsz, ami más bútornál eleve szóba sem jöhetne. Próbálgasd egymáshoz az anyagokat a bútorboltokban és alkoss meg egy olyan teret, amiben nemcsak a főzés lesz igazi élmény, hanem a tartózkodás is! 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves