Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Konyhafelújítás

3 egyszerű ötlet, amitől sokkal modernebb lesz a konyhád

2024. június 23.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

design lakberendezés konyha lakásfelújítás szőnyegek minták
3 egyszerű ötlet, amitől sokkal modernebb lesz a konyhád
© Shutterstock

Egy konyha felújítása tervezést igényel, hogy a végeredmény tökéletes legyen.


A lakásfelújítás egyik legösszetettebb feladata a konyha berendezésének módosítása, különösen akkor, ha az is szempont, hogy egyúttal modernizáld is a helyiséget.

Ma már számtalan szín és anyag közül választhatsz, legyen szó burkolatról, bútorokról vagy szaniterekről, és a sokféle kiegészítővel is egyedivé varázsolhatod az otthonod egyik legfontosabb pontját.

Egy család életében mindig fontos szerepet tölt be a konyha, ami az egész lakás központi helyszíne. Még egy garzonlakásban is lényeges annak kialakítása, hiszen a mindennapok során rendkívül sokat számít, mennyire kényelmes a konyha és annak berendezése.

A lakberendezők elmondták, hogy melyek azok az egyszerű módszerek, amivel modernebb és praktikusabb kialakítású lehet a konyhád – érdemes megfogadni a tanácsaikat.

Így lehet modernebb a konyhád néhány egyszerű változtatással

Ha túl egyhangúnak érzed a helyiséget, egy kissé meghökkentő színnel vagy mintával egészen feldobhatod a konyha hangulatát. Az utóbbi időszakban bevett módszer, hogy a fal egy bizonyos területe nem egyszínű, hanem valamilyen mintát választanak hozzá. Ettől nagystílűvé és izgalmassá válik a berendezés. A minta kiválasztása nem egyszerű feladat, de érdemes nem túl karakteres színekben és formákban gondolkodni, amelyek hosszú távon is használhatóak lesznek.

A jó minőségű, kőből készült burkolat vagy pultok is felfrissítik a konyhát. A márvány örök kedvenc, de sok esetben az is elég, ha például a járólap márványmintás a helyiségben. Sokféle árnyalatból lehet választani, de kétségtelen, hogy a világos színek mindig előnyösebbek abból a szempontból, hogy könnyebben kombinálhatóak a bútorokkal.

Egy szőnyeg elhelyezése a konyhában szintén modern hatást kelt, ám arra érdemes figyelni, hogy milyen anyagból készült, ugyanis a hosszabb szálú szövetek nem túl praktikusak ebben a helyiségben, és a takarítást is megnehezíthetik.

A mintákra ebben az esetben is igaz, hogy a könnyen kombinálható, kevésbé markáns színek és minták sok kellemetlenségtől kímélhetnek meg.

Ezen kívül a növények, a függönyök és a lámpák is nagyban meghatározzák a helyiség stílusát, ezeket könnyedén variálhatod, ha egy kis frissességre vágysz, így a lehetőségeknek tényleg csak a fantáziád szabhat határt.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves