Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

SZÓRAKOZÁS OTTHON

Mi az a médiatér, amit egyre többen beépítenek az otthonukba?

2024. július 08.

2 perc olvasás

ELLE

házimozi mozi otthon moziszoba médiatér
Mi az a médiatér, amit egyre többen beépítenek az otthonukba?
© instagram.com/goodlife

A médiatér egyre népszerűbb, és egyáltalán nem olyan fontos az, hogy hogy néz ki, mint hogy mennyit tud. 


Ma már nem elég egy nagy TV, vagy egy jó minőségű hangszóró. 2024-ben a médiatér hódít, ami új szintre emeli az otthoni filmezést.

Nem elég a színes TV

Egyetlen képernyő már nem elég, hogy kiszolgálja az embereket igényét. A legtöbben ugyanis más ingereket, impulzusokat is keresnek a filmezés közben. Vannak, akik a TikTok-ot pörgetik, mások az Instagramot nézik, amíg a legfontosabb jelenetek mennek a háttérben. De sokaknak ez sem elég, egész multimédia központra vágynak az otthonukban.

Billiárdasztalokat, bortartókat, bárpultokat, és remek kilátást akarnak az emberek a médiatérbe, vagyis a moziszobába. Ma már sokaknál elvárás, hogy ne a nappaliban kelljen megnézni az új filmeket, hanem egy erre kialakított térben, ahol ennél komplexebb az élmény.

A médiatér nem egy hely, hanem egy élmény

Ez még fontosabb sokaknak akkor, amikor vendégek érkeznek, akikkel közben élvezik a a finom falatokat, de ugyanakkor remek koktélokra is vágynak. De nem kizárt ilyenkor egy remek kártyaparti, vagy éppen egy kis darts és billiárd sem. Ha pedig az ingatlan esetében adott, akkor a mesés kilátás is elvárás. Kellemes ugyanis a kedvenc filmünket egy nagy kivetítőn nézni, de ha a többi irányban mesés hegyek, felhőkarcolók vagy éppen látványosságok tárulnak a néző elé, az még szerencsésebb. 

A médiatér kialakításánál nem csupán a multimédiás eszközökre, de a kényelemre is sokat költenek az emberek. Vannak, akik igazi moziszékeket szereznek be a kényelmes fotelek helyett, amíg mások ágyakban, kanapékban gondolkodnak. 

Láthatatlan részletek

Dekorációs szempontból rengeteg kihívást rejtenek magukban a médiaterek, a csúcstechnológia és a high-design ugyanis a szöges ellentétei egymásnak. Van aki már arra is saját csapatot bérel fel, hogy profik gondoskodjanak a vezetékek elrejtéseiről, amely bármilyen emelkedett látványt egy pillanat alatt elront. A New York-i lakberendezőnek, Sarita Posada-nak nagy múltja van már a médiaterek berendezésében, a legtöbb ilyen igényű ügyfele zenész volt. Elmondása szerint, ők inkább a nyitott tárolási formákat részesítik előnyben, amelyek rálátást engednek például a bakelitgyűjteményükre. 

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves