Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MOVIE NIGHT

Kerti mozi? Nem kell hozzá sok minden!

2022. augusztus 31.

2 perc olvasás

Kovásznai-Szász Réka

kert tetőterasz kerti parti mozi otthon kerti mozi szabadtéri mozi
Kerti mozi? Nem kell hozzá sok minden!
© Getty Images

Egy nyári, kora őszi este nincs is hangulatosabb a kerti moziknál. Elég néhány dolgot beszerezned, hogy a saját kertedben is megvalósítsd!


Ha unod már a kiülős helyeket vagy bensőségesebb légkört akarsz teremteni egy grillpartynál, egy kerti mozis este barátokkal vagy családtagokkal, garantáltan mindenki számára emlékezetes lesz. Nem kell hozzá más, mint egy projektor, egy vetítési felület, egy film lejátszó eszköz és persze kényelmes kerti bútorok.

Projektor

Egy könnyen hordozható, beépített hangfalas projektor nem nagy befektetés, ha a családotok igazi filmrajongó és szeretitek szélesvásznat, nem csak a moziban. Persze lehet kísérletezni a külön álló hangfalakkal a tökéletes dolby surround hatásért, de vagy a vezetékek vagy a Bluetooth csatlakozás, körülményesebbé tehetik a moziszett felállítását. 

Filmvászon

A leglazább megoldás, ha két fa közé kifeszítetek egy fehér lepedőt, de a legjobb mozi élményt mégis csak egy projektor vászon fogja adni, amin nincsenek gyűrődések. Arra mindkét esetben érdemes figyelni, hogy ne szeles, huzatos helyre rakjátok a filmvásznat, mert felborulhat vagy élvezhetetlenné teszi a filmet a folytonos imbolygás. Ilyen szempontból egy sima házfal a legbiztosabb megoldás, persze csak akkor, ha nincsenek rajta repedések vagy egy nagyobb ablak, ami belelóg a filmbe.

A forrás

Manapság az okos eszközök segítségével szinte bármit össze lehet párosítani egy projektorral. Maradhattok az old school DVD-lejátszó megoldásnál vagy vezetékes laptop csatlakozásánál, de akadnak már olyan kis eszközök is, mint a Google Chrome Cast, ami minden tartalmat egyszerűen elérhetővé tesz a projektor számára. 

A körítés

Mivel nem egy nagy teremben ültök sok másik, idegen emberrel, fontos a kerti dekoráció és a kényelmes textíliák, bútorok. Itt nincs olyan, hogy túl sok párna, vagy túl sok takaró, mert mindig jól jön egy kis puhaság a lazuláshoz. Jó szolgálatot tehetnek még a babzsák fotelek, kerti szőnyegek, lámpások, gyertyák is, hogy igazán különleges hangulatot teremtsetek a moziestéteknek a kertben. És persze ne felejtsétek a popcornt sem!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves